FUDforum
Fast Uncompromising Discussions. FUDforum will get your users talking.

Home » FUDforum » FUDforum Installation Issues » Error when running Install.PHP
Show: Today's Messages :: Unread Messages :: Show Polls :: Message Navigator
| Subscribe to topic | Bookmark topic 
Switch to threaded view of this topic Create a new topic Submit Reply
Error when running Install.PHP [message #158216] Wed, 11 February 2009 05:15 Go to next message
mdnl is currently offline  mdnl   United Kingdom
Messages: 5
Registered: February 2009
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Parse error: syntax error, unexpected '?' in /home/merkage/public_html/install.php on line 1


Before it would just load a lot of unreadable code, now it's loading this, anyone got an idea of my problem?
Re: Error when running Install.PHP [message #158217 is a reply to message #158216] Wed, 11 February 2009 05:27 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3624
Registered: December 2004
Karma: 17
Senior Member
Administrator
Core Developer
remove from buddy list
ignore all messages by this user
Can you run other PHP scripts on your system? For example, create a file like this and see if you can call it from your browser:

<?php
phpinfo();
?>
Re: Error when running Install.PHP [message #158218 is a reply to message #158217] Wed, 11 February 2009 05:45 Go to previous messageGo to next message
mdnl is currently offline  mdnl   United Kingdom
Messages: 5
Registered: February 2009
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
http://www.chitb.com/lol.php
Re: Error when running Install.PHP [message #158219 is a reply to message #158218] Wed, 11 February 2009 05:53 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3624
Registered: December 2004
Karma: 17
Senior Member
Administrator
Core Developer
remove from buddy list
ignore all messages by this user
Perfect! If you look at the first couple of lines of install.php in a text editor (like vi), does it look like this:

<?php
/* �[34m^G~Nظ^@~P~N�^@^A)�)����[34m^Y^@^@
 * First 20 bytes of linux 2.4.18, so various windows utils think
 * this is a binary file and don't apply CR/LF logic
 */

/***************************************************************************
* copyright            : (C) 2001-2009 Advanced Internet Designs Inc.
* email                : forum(at)prohost(dot)org
* $Id: install.php,v 1.166 2009/02/05 11:12:45 frank Exp $
*
* This program is free software; you can redistribute it and/or modify it
* under the terms of the GNU General Public License as published by the
* Free Software Foundation; version 2 of the License.
***************************************************************************/

function fud_ini_get($opt)
Re: Error when running Install.PHP [message #158220 is a reply to message #158219] Wed, 11 February 2009 06:02 Go to previous messageGo to next message
mdnl is currently offline  mdnl   United Kingdom
Messages: 5
Registered: February 2009
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Yes.
Re: Error when running Install.PHP [message #158221 is a reply to message #158220] Wed, 11 February 2009 06:37 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3624
Registered: December 2004
Karma: 17
Senior Member
Administrator
Core Developer
remove from buddy list
ignore all messages by this user
Please try to remove the second line (binary characters) and let me know if it helps or not.
Re: Error when running Install.PHP [message #158222 is a reply to message #158221] Wed, 11 February 2009 06:49 Go to previous messageGo to next message
mdnl is currently offline  mdnl   United Kingdom
Messages: 5
Registered: February 2009
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
http://chitb.com/install.php

Have a look mate.
Re: Error when running Install.PHP [message #158223 is a reply to message #158222] Wed, 11 February 2009 07:22 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3624
Registered: December 2004
Karma: 17
Senior Member
Administrator
Core Developer
remove from buddy list
ignore all messages by this user
What a mess! Let me talk to a couple of guys and get back to you.

PS: By when do you need it installed? Any chance of giving us temporary access to do some debugging?
Re: Error when running Install.PHP [message #158224 is a reply to message #158223] Wed, 11 February 2009 07:25 Go to previous messageGo to next message
mdnl is currently offline  mdnl   United Kingdom
Messages: 5
Registered: February 2009
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
It's cool mate I just installed another forum software that is working, cheers for all the help mate, you're an internet superstar Smile
Re: Error when running Install.PHP [message #161289 is a reply to message #158224] Thu, 03 December 2009 00:22 Go to previous message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3624
Registered: December 2004
Karma: 17
Senior Member
Administrator
Core Developer
remove from buddy list
ignore all messages by this user
Just for future reference, the solution is to set detect_unicode to off in your php.ini file as documented here.
Quick Reply
Formatting Tools:   
  Switch to threaded view of this topic Create a new topic
Previous Topic: What version to upgrade a large forum to?
Next Topic: install.php and install-cli.php just shows "???" signs.
Goto Forum:
  

-=] Back to Top [=-
[ Syndicate this forum (XML) ] [ RSS ]

Current Time: Mon Oct 23 04:07:59 EDT 2017

Total time taken to generate the page: 0.00755 seconds