FUDforum
Fast Uncompromising Discussions. FUDforum will get your users talking.

Home » FUDforum » FUDforum Installation Issues » Unexpected character in input
Show: Today's Messages :: Unread Messages :: Polls :: Message Navigator
| Subscribe to topic | Bookmark topic 
Switch to threaded view of this topic Create a new topic Submit Reply
Unexpected character in input [message #1226] Tue, 26 March 2002 04:35 Go to next message
HajoMüller is currently offline  HajoMüller   Germany
Messages: 5
Registered: March 2002
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
After installation Ive got the following messages:

Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in GLOBALS.php on line 26

Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in GLOBALS.php on line 27

Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in GLOBALS.php on line 28

Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in GLOBALS.php on line 29

Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in GLOBALS.php on line 30

Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in GLOBALS.php on line 31

....

How can I stop this?

THX
HJ
Re: Unexpected character in input [message #1227 is a reply to message #1226] Tue, 26 March 2002 05:51 Go to previous messageGo to next message
Olliver   United States
Messages: 443
Registered: March 2002
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Hallo,
Kann es sein, da Du die Pfade wie unter Windows mit einem Backslash geschrieben hast? Du mut nmlich, auch wenn es unter Windows installiert wurde, immer die Pfade Unix mig, also "/" angeben.
Aus:
c:\programme\apache\htdocs\forum\
sollte nach Mglichkeit
c:/programme/apache/htdocs/forum/
werden.

Daher mtest Du in deinen versteckten Ordner unter include/ nachschaun und dort die GLOBALS.php von Hand editieren, in dem Du die Pfade richtig rum machst. Wichtig:
Es gibt noch 2 andere GLOBALS.php, eine im adm/ verzeichnis und die andere direkt in der Forumsroot. Die nach Mglichkeit nicht anrhren, weil das lediglich Verweise (win32) bzw Symlinks (unix) sind.
Tsch
Ken
Re: Unexpected character in input [message #1228 is a reply to message #1226] Tue, 26 March 2002 06:12 Go to previous messageGo to next message
HajoMüller is currently offline  HajoMüller   Germany
Messages: 5
Registered: March 2002
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Hi!

Der Indianer luft auf einer Linux-Kiste!
aber:
der Tipp an sich war nicht schlecht:
vor all den php-Variablen in den genannten Zeilen war ein \ gestanden. Nach Entfernung gehts, aber:

Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at GLOBALS.php:172) in /usr/local/httpd/forum/include/cookies.inc on line 129

HJ

[Updated on: Tue, 26 March 2002 06:24]

Report message to a moderator

Re: Unexpected character in input [message #1229 is a reply to message #1228] Tue, 26 March 2002 08:34 Go to previous messageGo to next message
Olliver   Germany
Messages: 443
Registered: March 2002
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Hallo,
was mich erstaunt, da deine Globals 172 Zeilen hat. Ich komme nur auf 132 Zeilen. Sind vielleicht hinter dem Abschluzeichen "?>" noch Leerzeichen? Falls ja solltest Du diese lschen, denn dahinter sollte gar nichts mehr folgen.
Bei den Cookies ist manchmal das Problem, da kein korrekter Hostname angegeben wird (zB "localhost"), oder der Pfad nicht korrekt gesetzt wird.
Also, fr den Fall da Deine Domain "www.beispiel.de" heit und der Pfad zum Forum /support/forum/ lautet, msste das in der Globals.php wie folgt aussehen:

[...]
$COOKIE_PATH = "/support/forum/";
$COOKIE_DOMAIN = "www.beispiel.de";
[...]

Die WWW-Root sollte (ist nen Stck weiter oben) so aussehen:

[...]
$WWW_ROOT = "http://www.beispiel.de/support/forum/";
[...]

Dann sollte das eigentlich funktionieren. Falls nicht, mssen wir auf Englisch weitermachen Wink
Tsch
Ken
Re: Unexpected character in input [message #1230 is a reply to message #1229] Tue, 26 March 2002 09:41 Go to previous messageGo to next message
HajoMüller is currently offline  HajoMüller   Germany
Messages: 5
Registered: March 2002
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Die Spaces warens!

Danke fuer die Hilfe!

HJ
Re: Unexpected character in input [message #1232 is a reply to message #1226] Tue, 26 March 2002 11:04 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
remove from buddy list
ignore all messages by this user
This problem usually occurs if PHP for some reason added \ character before the $ in the GLOBALS.php file. To fix this, simply edit the file and remove all \ before the $.


P.S. I am not sure why this happens on some systems and for 1 I cannot replicate this problem on any of mine.


FUDforum Core Developer
Re: Unexpected character in input [message #1233 is a reply to message #1232] Tue, 26 March 2002 11:39 Go to previous messageGo to next message
Olliver   United States
Messages: 443
Registered: March 2002
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Hi prottoss,
sorry that I haven't translated the dialogs into English Smile. The first problem had to do with backslashes being added to the paths and the second one was caused by a lot of spaces after the end of the php code. Both issues have already been fixed now.
bye
Ken
Re: Unexpected character in input [message #1235 is a reply to message #1233] Tue, 26 March 2002 12:23 Go to previous message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
remove from buddy list
ignore all messages by this user
Ken Kizaki wrote on Tue, 26 March 2002 11:39 AM

Hi prottoss,
sorry that I haven't translated the dialogs into English Smile. The first problem had to do with backslashes being added to the paths and the second one was caused by a lot of spaces after the end of the php code. Both issues have already been fixed now.
bye
Ken


Ah, cool thanks for helping the guy out and translating this problem for me.


FUDforum Core Developer
Quick Reply
Formatting Tools:   
  Switch to threaded view of this topic Create a new topic
Previous Topic: problem upgrading from 1.1.1 to 1.2.3
Next Topic: Problems after installing...
Goto Forum:
  

-=] Back to Top [=-
[ Syndicate this forum (XML) ] [ RSS ]

Current Time: Mon Oct 25 15:27:07 EDT 2021

Total time taken to generate the page: 0.00618 seconds