FUDforum
Fast Uncompromising Discussions. FUDforum will get your users talking.

Home » FUDforum » How To » HTTP 413 Error when uploading an attachment
Show: Today's Messages :: Unread Messages :: Show Polls :: Message Navigator
| Subscribe to topic | Bookmark topic 
Switch to threaded view of this topic Create a new topic Submit Reply
HTTP 413 Error when uploading an attachment [message #22007] Sat, 08 January 2005 06:42 Go to next message
demonstrate is currently offline  demonstrate   China
Messages: 5
Registered: January 2005
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
I use eGroupware-fudforum
when I upload a file more than 500Kb(approximately), I will get a HTTP 413 Error:
Request entity too large!
The POST method does not allow the data transmitted, or the data volume exceeds the capacity limit.
If you think this is a server error, please contact the webmaster
Error 413

I have changed php.ini, enlarging max allowed uploading file size to 10M, and the forum's allowed size is more than 5 Mb. I guess there might be something wrong with apache's configuration file.

But I didn't find anything related to this in apache's configuration file. I'd appreciate anyone who gives me a hint. Thanks!
Re: HTTP 413 Error when uploading an attachment [message #22014 is a reply to message #22007] Sun, 09 January 2005 11:48 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
The error does indeed sound like an Apache error, when PHP or forum upload limit is hit you simply don't get the file upload and not a 413 error. Check your apache config for limits imposed on post size, perhaps you are running mod_security or similar module.

FUDforum Core Developer
Re: HTTP 413 Error when uploading an attachment [message #22028 is a reply to message #22014] Sun, 09 January 2005 22:25 Go to previous messageGo to next message
demonstrate is currently offline  demonstrate   China
Messages: 5
Registered: January 2005
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
thanks for your attention!

I don't understand http.conf well, so I searched for ``post'' and ``limits''. However I didn't find anything meaningful to this error. Here are all the modules, perhaps, which may be useful for you to judge where the problem lies.

LoadModule access_module modules/mod_access.so
LoadModule auth_module modules/mod_auth.so
LoadModule auth_anon_module modules/mod_auth_anon.so
LoadModule auth_dbm_module modules/mod_auth_dbm.so
LoadModule auth_digest_module modules/mod_auth_digest.so
LoadModule include_module modules/mod_include.so
LoadModule log_config_module modules/mod_log_config.so
LoadModule env_module modules/mod_env.so
LoadModule mime_magic_module modules/mod_mime_magic.so
LoadModule cern_meta_module modules/mod_cern_meta.so
LoadModule expires_module modules/mod_expires.so
LoadModule headers_module modules/mod_headers.so
LoadModule usertrack_module modules/mod_usertrack.so
LoadModule unique_id_module modules/mod_unique_id.so
LoadModule setenvif_module modules/mod_setenvif.so
LoadModule mime_module modules/mod_mime.so
LoadModule dav_module modules/mod_dav.so
LoadModule status_module modules/mod_status.so
LoadModule autoindex_module modules/mod_autoindex.so
LoadModule asis_module modules/mod_asis.so
LoadModule info_module modules/mod_info.so
LoadModule dav_fs_module modules/mod_dav_fs.so
LoadModule vhost_alias_module modules/mod_vhost_alias.so
LoadModule negotiation_module modules/mod_negotiation.so
LoadModule dir_module modules/mod_dir.so
LoadModule imap_module modules/mod_imap.so
LoadModule actions_module modules/mod_actions.so
LoadModule speling_module modules/mod_speling.so
LoadModule userdir_module modules/mod_userdir.so
LoadModule alias_module modules/mod_alias.so
LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so
LoadModule proxy_module modules/mod_proxy.so
LoadModule proxy_ftp_module modules/mod_proxy_ftp.so
LoadModule proxy_http_module modules/mod_proxy_http.so
LoadModule proxy_connect_module modules/mod_proxy_connect.so

It is almost untouched since apache has been installed.
Re: HTTP 413 Error when uploading an attachment [message #22029 is a reply to message #22028] Sun, 09 January 2005 23:52 Go to previous messageGo to next message
demonstrate is currently offline  demonstrate   China
Messages: 5
Registered: January 2005
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
try and see whether this forum supports.
  • Attachment: tesis.txt
    (Size: 606.87KB, Downloaded 1173 times)
Re: HTTP 413 Error when uploading an attachment [message #22030 is a reply to message #22007] Mon, 10 January 2005 00:40 Go to previous messageGo to next message
demonstrate is currently offline  demonstrate   China
Messages: 5
Registered: January 2005
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
I found the solution Smile sigh ...

It is the apache configure file, of course!
But it is not in httpd.conf! httpd.conf reads a lot of files from /etc/httpd/conf.d, and there is a php.conf.

There is a constraint for uploading file size:

<Files *.php>
SetOutputFilter PHP
SetInputFilter PHP
LimitRequestBody 10485760
</Files>

The original size is 512Kb, now it is 10Mb, and uploading is OK.

Google really helps me Smile

Hope it is useful for your further reference.
Re: HTTP 413 Error when uploading an attachment [message #22038 is a reply to message #22030] Mon, 10 January 2005 17:00 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Thanks for posting a solution, I am sure other people who encounter this problem will find it helpeful.

FUDforum Core Developer
Re: HTTP 413 Error when uploading an attachment [message #158100 is a reply to message #22007] Fri, 30 January 2009 14:01 Go to previous message
zimm0r is currently offline  zimm0r
Messages: 1
Registered: January 2009
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
I realize this is a very old thread but I just wanted to say thank you for the resolution, certainly saved me a headache Smile
Quick Reply
Formatting Tools:   
  Switch to threaded view of this topic Create a new topic
Previous Topic: problem changing global settings
Next Topic: adding admin auth to custom tool
Goto Forum:
  

-=] Back to Top [=-
[ Syndicate this forum (XML) ] [ RSS ]

Current Time: Sun Dec 21 04:52:19 EST 2014

Total time taken to generate the page: 0.00813 seconds