FUDforum
Fast Uncompromising Discussions. FUDforum will get your users talking.

Home » FUDforum Development » Bug Reports » New web server, try to install 3.0.0 / clearos 5.2 (backup)
Show: Today's Messages :: Unread Messages :: Polls :: Message Navigator
| Subscribe to topic | Bookmark topic 
Switch to threaded view of this topic Create a new topic Submit Reply
New web server, try to install 3.0.0 / clearos 5.2 [message #164048] Sat, 01 January 2011 05:29 Go to next message
kongarne is currently offline  kongarne
Messages: 10
Registered: January 2011
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Hi

i have been trying for som days to make a new webserver

i used fudforum 3.0.0 for 1 year and are very happy with it
but now i need to move this to another server, it is a clear 5.2

the short versjon:

i cant get fudforum 3.0.0 to work on new server clear5.2

i dump forum from clark4.2 fudforum 3.0.0

use a temp server with clear 5.1/fudforum 3.0.0
import backup... perfect, upgrade to 3.0.2... perfect
dump forum backup

try to import backup in new server clear 5.2/fudforum 3.0.2, but only get error message at the end, and i can not log in to the forum with my admin.....

[Updated on: Mon, 31 January 2011 12:37]

Report message to a moderator

Message by Ernesto is ignored  [reveal message]  [reveal all messages by Ernesto]  [stop ignoring this user] Go to previous messageGo to next message
Re: New web server [message #164050 is a reply to message #164049] Sat, 01 January 2011 06:32 Go to previous messageGo to next message
kongarne is currently offline  kongarne
Messages: 10
Registered: January 2011
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Hi

i wil redo it and paste in the error message

the forum work great before i import backup

[Updated on: Sat, 01 January 2011 06:32]

Report message to a moderator

Message by Ernesto is ignored  [reveal message]  [reveal all messages by Ernesto]  [stop ignoring this user] Go to previous messageGo to next message
Re: New web server [message #164052 is a reply to message #164051] Sat, 01 January 2011 07:33 Go to previous messageGo to next message
kongarne is currently offline  kongarne
Messages: 10
Registered: January 2011
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
that is correct!

when i import the backup it fails (almost finish) after that i can not enter forum or log in...
(i just reinstall it)

i have tried downloading dump to pc and put in new server /FUDforum/tmp with winscp
i also tried downloading the dump with winscp and place it in new server with winscp

i also downloaded it from (old)forum directly toa mapped share folder on new server, and used putty to copy it to tmp folder in new server


edit:
i have not copyed binary

[Updated on: Sat, 01 January 2011 09:19]

Report message to a moderator

Re: New web server [message #164053 is a reply to message #164052] Sat, 01 January 2011 09:34 Go to previous messageGo to next message
kongarne is currently offline  kongarne
Messages: 10
Registered: January 2011
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message '(/var/www/FUDforum/include/theme/default/db.inc:75<br /> /var/www/FUDforum/include/dbadmin.inc:417<br /> /var/www/html/maforum/adm/admimport.php:224<br /> ) 1061: Duplicate key name 'fud30_tv_1_i_t'<br /> Query: ALTER IGNORE TABLE fud30_tv_1 ADD UNIQUE fud30_tv_1_i_t (thread_id)<br /> _POST: array ( 'S' =&gt; '6399ca853a69614972c7ac293849deee', 'SQ' =&gt; '3edf8df8f7b42616835e5b16062f0720', 'path' =&gt; '/var/www/FUDforum/tmp/FUDforum_01_01_2011_06_26.fud.gz', 'btn_submit' =&gt; 'Import Data', )<br /> Database version: 5.0.77<br /> [Referring Page] http://192.168.10.116/maforum/adm/admimport.php?S=6399ca853a69614972c7ac293 849deee&amp;SQ=a1ff91d20660cd44585cc3ed5c308fa5<br /> ' in /var/www/FUDforum/include/core.inc:215 Stack trace: #0 /var/www/FUDforum/include/theme/default/db.inc(75): fud_sql_error_handler('ALTER IGNORE TA...', 'Duplicate key n...', 1061, '5.0.77') #1 /var/www/FUDforum/include/dbadmin.inc(417): q('ALTER IGNORE TA...') #2 /var/www/html/maforum/adm/admimport.php(224): create_index('{SQL_TABLE_PREF...', '{SQL_TABLE_PREF...', true, 'thread_id', false) #3 {main} thrown in /var/www/FUDforum/include/core.inc on line 215
Re: New web server [message #164054 is a reply to message #164053] Sat, 01 January 2011 12:02 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3768
Registered: December 2004
Karma: 27
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Looks like it is trying to create an index that already exists in the database. Suggestions:

1. Drop the table/index (fud30_tv_1/fud30_tv_1_i_t) and re-import the dump?

2. Try to re-run the upgrade script. At this point all the data should be loaded, The upgrade script will create all the missing indexes.
Re: New web server [message #164055 is a reply to message #164054] Sun, 02 January 2011 02:41 Go to previous messageGo to next message
kongarne is currently offline  kongarne
Messages: 10
Registered: January 2011
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Hi

after i import backup and get error message i can not log in, admin account is gone....?
cant upgrade without log in

i am a rookie at this...

if i start over what i do?

forum is installed and working:
then i delete fud30_tv_1 in mysql database?
then i upgrade?
then i import backup?

i wil try...

[Updated on: Sun, 02 January 2011 04:24]

Report message to a moderator

Re: New web server [message #164056 is a reply to message #164055] Sun, 02 January 2011 04:36 Go to previous messageGo to next message
kongarne is currently offline  kongarne
Messages: 10
Registered: January 2011
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Hmmm did not work..

i cant upgrade forum after backup import if it is no way arround that i cant log in as administrator
Re: New web server [message #164057 is a reply to message #164056] Sun, 02 January 2011 07:09 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3768
Registered: December 2004
Karma: 27
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
You can always move the files and DB manually.
See "I've moved my forum to a new server, how do I get it to work again?" at FAQ.
Message by The Witcher is ignored  [reveal message]  [reveal all messages by The Witcher]  [stop ignoring this user] Go to previous messageGo to next message
Re: New web server [message #164059 is a reply to message #164058] Sun, 02 January 2011 09:03 Go to previous messageGo to next message
kongarne is currently offline  kongarne
Messages: 10
Registered: January 2011
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
i have tried to walk around problem...

i have not upgrade the server with the forum in use i dont take the chance..
it is a clark 4.2 with fudforum 3.0.0

the new server with clearos5.2 dont let me install fudforum 3.0.0 but 3.0.2 works great...

i made a third server with clearos5.1 , i install fudforum 3.0.0, import backup from forum
then i upgrade to 3.0.2 and make backup....

but when i import to new server #%&#....

i think i forget this problem now and try go arround even another way....

i wil try to install clears5.1 in new server, has some sata controller probems.. but they dont belong here...

Linux is funny Smile

thanks for try to helping me....

[Updated on: Sun, 02 January 2011 21:34]

Report message to a moderator

Message by The Witcher is ignored  [reveal message]  [reveal all messages by The Witcher]  [stop ignoring this user] Go to previous messageGo to next message
Re: Is this a bug? [message #164373 is a reply to message #164183] Mon, 31 January 2011 12:19 Go to previous messageGo to next message
kongarne is currently offline  kongarne
Messages: 10
Registered: January 2011
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Trying another solution

when i try to install FUDforum 3.0.0 on my ClearOS 5.2

and i click next at the last step 5/5 i get error message:

if i choose language: no (in step 4) i get:

Undefined template: "TEMPLATE" inside "merge_another_lnk"

if i choose language: Norwegian (in step 4) i get :

Missing message entry calendar inside i18n/norwegian/msg

can anyone help me? i need to install 3.0.0 in order to import a backup, then i wil upgrade it to 3.0.2(that works/installs great on clrearos 5.2)

[Updated on: Mon, 31 January 2011 12:39]

Report message to a moderator

Message by Ernesto is ignored  [reveal message]  [reveal all messages by Ernesto]  [stop ignoring this user] Go to previous messageGo to next message
Re: Is this a bug? [message #164375 is a reply to message #164374] Mon, 31 January 2011 23:02 Go to previous messageGo to next message
kongarne is currently offline  kongarne   Norway
Messages: 10
Registered: January 2011
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Hi

i tried that also, but i stil got an error message

Undefined template: "TEMPLATE" inside "merge_another_lnk"

Message by Ernesto is ignored  [reveal message]  [reveal all messages by Ernesto]  [stop ignoring this user] Go to previous messageGo to next message
Re: Is this a bug? [message #164377 is a reply to message #164376] Mon, 31 January 2011 23:38 Go to previous messageGo to next message
kongarne is currently offline  kongarne   Norway
Messages: 10
Registered: January 2011
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
you use clearos 5.2 ?

clearos 5.1 is no problems here, and i can install 3.0.1 and 3.0.2 on clearos 5.2

but no way i can get 3.0.0 in to clearos 5.2....
Message by Ernesto is ignored  [reveal message]  [reveal all messages by Ernesto]  [stop ignoring this user] Go to previous messageGo to next message
Re: Is this a bug? [message #165560 is a reply to message #164378] Sun, 17 July 2011 02:24 Go to previous message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3768
Registered: December 2004
Karma: 27
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
See solution @ http://fudforum.org/forum/index.php?t=msg&th=120053
Quick Reply
Formatting Tools:   
  Switch to threaded view of this topic Create a new topic
Previous Topic: 3.0.2 typo on fudapi.inc.php
Next Topic: Import forum data
Goto Forum:
  

-=] Back to Top [=-
[ Syndicate this forum (XML) ] [ RSS ]

Current Time: Sat Oct 16 06:02:21 EDT 2021

Total time taken to generate the page: 0.02185 seconds