FUDforum
Fast Uncompromising Discussions. FUDforum will get your users talking.

Home » FUDforum Development » FUDforum 3.0+ » Upgrade to 3.0.3 Messed up Top Icons
Show: Today's Messages :: Unread Messages :: Show Polls :: Message Navigator
| Subscribe to topic | Bookmark topic 
Switch to threaded view of this topic Create a new topic Submit Reply
Upgrade to 3.0.3 Messed up Top Icons [message #166189] Mon, 10 October 2011 09:28 Go to next message
jm2morri is currently offline  jm2morri   
Messages: 225
Registered: January 2009
Location: Stratford, Ontario, Canad...
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Hello,

Can anyone point me in the right direction? I upgraded to 3.0.3 and the icons along the top (Members, Calendar, Search, Help, ...) now show up as vertical instead of horizontally. See it here...

http://www.eaglecentral.ca/forums/

Any ideas on how to get that horizontal again?

James
Re: Upgrade to 3.0.3 Messed up Top Icons [message #166191 is a reply to message #166189] Mon, 10 October 2011 10:39 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3632
Registered: December 2004
Karma: 17
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
They look 100% normal to me.
Try to reload or clear your browser cache.
Re: Upgrade to 3.0.3 Messed up Top Icons [message #166193 is a reply to message #166191] Mon, 10 October 2011 11:50 Go to previous messageGo to next message
jm2morri is currently offline  jm2morri   
Messages: 225
Registered: January 2009
Location: Stratford, Ontario, Canad...
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
naudefj wrote on Mon, 10 October 2011 10:39
They look 100% normal to me.
Try to reload or clear your browser cache.


Tried that. I've attached an image to show what I mean. This is in Safari on my Snow Leopard Mac. I see the same in Firefox 7. Same thing on Chrome on windows 7.

The issue is that "Members, Search, Help, ..." icons are listed in a vertical list.

index.php?t=getfile&id=6211&private=0

James.
  • Attachment: a.jpg
    (Size: 117.21KB, Downloaded 424 times)
Re: Upgrade to 3.0.3 Messed up Top Icons [message #166194 is a reply to message #166193] Mon, 10 October 2011 12:13 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3632
Registered: December 2004
Karma: 17
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Strange, this is how your site looks if I visit it:
index.php?t=getfile&id=6212&private=0

Anyway, looks like you have a custom CSS file that needs to be updated.
Re: 3.0.3 NNTP Import Limit [message #166196 is a reply to message #166189] Mon, 10 October 2011 12:49 Go to previous messageGo to next message
jm2morri is currently offline  jm2morri   
Messages: 225
Registered: January 2009
Location: Stratford, Ontario, Canad...
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Strange indeed. I removed everything in the CSS override entry and it still appears vertically. It changes other things but still vertical. So it doesn't appear that my CSS overrides are causing that.

James.
Re: Upgrade to 3.0.3 Messed up Top Icons [message #166197 is a reply to message #166194] Mon, 10 October 2011 12:54 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3632
Registered: December 2004
Karma: 17
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Look for the "User Control Panel / Top Level Menu" section in the default forum.css.tmpl.
Re: Upgrade to 3.0.3 Messed up Top Icons [message #166201 is a reply to message #166197] Mon, 10 October 2011 14:11 Go to previous messageGo to next message
jm2morri is currently offline  jm2morri   
Messages: 225
Registered: January 2009
Location: Stratford, Ontario, Canad...
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
OK, I have it cleaned up a bit. I actually just created two new themes from path_info. That has cleaned it up a bit. But now I have a few new problems:

1) The forum tagline doesn't see to show up.
2) The top icons take up 2 lines instead of 1.
3) The Legend at the bottom is squished when there is a login box. I'd like that to have the login box above the legend so it looks a bit nicer.

Where would I look to touch all these? Is there a map somewhere that describes which files and CSS entries are associated with each element on the page?

James.
Re: Upgrade to 3.0.3 Messed up Top Icons [message #166202 is a reply to message #166201] Mon, 10 October 2011 14:12 Go to previous messageGo to next message
jm2morri is currently offline  jm2morri   
Messages: 225
Registered: January 2009
Location: Stratford, Ontario, Canad...
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Here is a screen shot of what it looks like now...

index.php?t=getfile&id=6213&private=0

Also, how do I get rid of that thin, white line around the forum name?

James.
  • Attachment: a.jpg
    (Size: 108.28KB, Downloaded 417 times)
Re: Upgrade to 3.0.3 Messed up Top Icons [message #166203 is a reply to message #166202] Mon, 10 October 2011 16:14 Go to previous messageGo to next message
The Witcher is currently offline  The Witcher   United States
Messages: 662
Registered: May 2009
Location: USA
Karma: 2
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
jm2morri wrote on Mon, 10 October 2011 13:12
Also, how do I get rid of that thin, white line around the forum name?

James.

Welcome to 3.0.3
Firebug tells me that your block around the forum name comes from forum.css (line 798):
 .header { background: none repeat scroll 0 0 #5478A4;   color: #FFFFFF;
    margin: 0; }

Try:
 .header {color:#fff; background:#5478a4;} 
You may need to change the color codes and arrangement to match your theme or other changes.
Hope that works.


"I'm a Witcher, I solve human problems; not always using a sword!"
Re: Upgrade to 3.0.3 Messed up Top Icons [message #166207 is a reply to message #166203] Tue, 11 October 2011 06:13 Go to previous messageGo to next message
jm2morri is currently offline  jm2morri   
Messages: 225
Registered: January 2009
Location: Stratford, Ontario, Canad...
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Thanks, that helped. And Firebug is very useful, thanks for that tip too.

Still a few more issues. See attached index.php?t=getfile&id=6215&private=0

1) This is Firefox 7. The name "EAGLE Central Forums" takes up multiple lines and it shouldn't. In Chrome it appears as one line.
2) The forum description doesn't show up like it used to, and I'd like it to.
3) Here the icons are all on one line which is nice, but in Chrome the Home icon is on a second line that takes up more vertical room.

James.
  • Attachment: a.jpg
    (Size: 76.59KB, Downloaded 377 times)
Re: Upgrade to 3.0.3 Messed up Top Icons [message #166210 is a reply to message #166207] Tue, 11 October 2011 09:55 Go to previous messageGo to next message
jm2morri is currently offline  jm2morri   
Messages: 225
Registered: January 2009
Location: Stratford, Ontario, Canad...
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
OK, for anyone who runs into similar issues I've fixed most of this. The main problem was that the templates I had for my custom themes were an old version and were referencing some things incorrectly (like javascript files in the wrong location). So I copied the header.tmpl file from default theme to my custom theme, added my custom code into that, and that cleaned up most of the issues.

I also did add a CSS override

#UserControlPanel ul {
        list-style: none;
        float: right;
        padding: 0;
        margin: 0;
        text-align:right;
        white-space: nowrap;
}


So that those icons wouldn't have a line wrap in them and now they are all on the same line.

James.
Re: Upgrade to 3.0.3 Messed up Top Icons [message #166212 is a reply to message #166210] Tue, 11 October 2011 10:14 Go to previous message
The Witcher is currently offline  The Witcher   United States
Messages: 662
Registered: May 2009
Location: USA
Karma: 2
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
From what I'm seeing this is a common problem right now, particularly since 3.0.3 seems to be such a big change/improvement.
As per: http://fudforum.org/forum/index.php?t=msg&th=120184&goto=166060& ;#msg_166060

naudefj wrote on Fri, 09 September 2011 16:16
A couple of things to look out for: PHP 5.1 and MySQL 4 are not longer supported. Sites that use custom themes may also need to sync their templates with that of the default template set (we now use HTML5 and some messages were changed/split up).

As always, be careful, use it responsibly, and backup your site before upgrading.

Enjoy!

Frank


Easy to say but not always so easy to do!


"I'm a Witcher, I solve human problems; not always using a sword!"
Quick Reply
Formatting Tools:   
  Switch to threaded view of this topic Create a new topic
Previous Topic: 3.0.3 NNTP Import Limit
Next Topic: Static Page Manager (answered)
Goto Forum:
  

-=] Back to Top [=-
[ Syndicate this forum (XML) ] [ RSS ]

Current Time: Thu Dec 14 01:25:07 EST 2017

Total time taken to generate the page: 0.00850 seconds