FUDforum
Fast Uncompromising Discussions. FUDforum will get your users talking.

Home » FUDforum Development » Bug Reports » 2.6.1RC1: Installer fails with safe mode enabled
Show: Today's Messages :: Unread Messages :: Show Polls :: Message Navigator
| Subscribe to topic | Bookmark topic 
Switch to threaded view of this topic Create a new topic Submit Reply
2.6.1RC1: Installer fails with safe mode enabled [message #16687] Thu, 12 February 2004 15:43 Go to next message
Olliver   Germany
Messages: 443
Registered: March 2002
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
The setup only gets to the point where it created the directories and then fails with that:

Warning: mkdir() [function.mkdir.html]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 500 is not allowed to access /home/httpd/html/data owned by uid 48 in /home/httpd/html/setup/install.php on line 368

Obviously it wasn't able to make a copy from itself which is why it has to fail. Write permissions were granted, however.

Server: Apache 2.0.48 with PHP 4.3.4 running as module

Quote:

Open_basedir restriction: /home/httpd/
MySQL Extension: enabled
PostgreSQL Extension: disabled
PCRE Extension:	enabled
Zlib Extension:	enabled
Pspell Extension: enabled
Tokenizer Extension: enabled
PDF Extension: disabled



That's what the setup initially found. Any idea how to get it running despite safe mode?

Olliver

[Updated on: Thu, 12 February 2004 15:45]

Report message to a moderator

Re: 2.6.1RC1: Installer fails with safe mode enabled [message #16688 is a reply to message #16687] Thu, 12 February 2004 15:55 Go to previous messageGo to next message
Olliver   Germany
Messages: 443
Registered: March 2002
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Maybe I should mention how I planned to install it:

data dir: /home/httpd/html/data
forum dir: /home/httpd/html/forum

URL:
http://www.serveur.fr/forum/


In order to install the forum I created:
/home/httpd/html/setup/

and made it writable for the server, as well as the "html" dir itself

Olliver
Re: 2.6.1RC1: Installer fails with safe mode enabled [message #16695 is a reply to message #16688] Thu, 12 February 2004 20:37 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
I am afraid that your setup is not going to work due to safe_mode as is.

The recommended procedure is this:
create directory /home/httpd/html/forum
put installer there... make sure directory is 777
when it asks for paths enter /home/httpd/html/forum/forum
it should work.
Once the forum is installed, unlock forum's files.
rename /home/httpd/html/forum/ to /home/httpd/html/foobar
rename /home/httpd/html/foobar/forum to /home/httpd/html/forum/

then modify GLOBALS.php, login to admin control panel rebuild the theme.


FUDforum Core Developer
Re: 2.6.1RC1: Installer fails with safe mode enabled [message #16701 is a reply to message #16695] Fri, 13 February 2004 02:54 Go to previous messageGo to next message
Olliver   Germany
Messages: 443
Registered: March 2002
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
If I stick to the documentation it does say that install.php should not be in the directory where the forum will be installed to:
README:

Otherwise, if you safe_mode is enabled, place the upgrade script in a directory that IS NOT
the directory where you intend to install the forum.


I strictly followed the suggested instruction which is apparently wrong. I think it would be better to include the description you gave in your reply to me. Additionally It may be wiser to include a check which has the installer refuse to continue unless the paths are the way you described it.

Regarding my setup, I'm root on this machine so I simply turned off safe mode which solved the problem for me.

Olliver
Re: 2.6.1RC1: Installer fails with safe mode enabled [message #16709 is a reply to message #16701] Fri, 13 February 2004 10:10 Go to previous message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
I'll review the situation and update the documentation as needed safe_mode presents a rather challenging situation to the installer.

FUDforum Core Developer
Quick Reply
Formatting Tools:   
  Switch to threaded view of this topic Create a new topic
Previous Topic: SQL4 compatibility
Next Topic: Top of page
Goto Forum:
  

-=] Back to Top [=-
[ Syndicate this forum (XML) ] [ RSS ]

Current Time: Mon Dec 11 01:00:55 EST 2017

Total time taken to generate the page: 0.00781 seconds