FUDforum
Fast Uncompromising Discussions. FUDforum will get your users talking.

Home » FUDforum » FUDforum Installation Issues » Forum needs long time for sending PN (Need 2 min. for sending PN with Version 3.0.7 / Mariadb 10.1.26)
Show: Today's Messages :: Unread Messages :: Show Polls :: Message Navigator
| Subscribe to topic | Bookmark topic 
Switch to threaded view of this topic Create a new topic Submit Reply
Forum needs long time for sending PN [message #187391] Sun, 26 November 2017 14:22 Go to next message
Martin D. is currently offline  Martin D.
Messages: 1
Registered: November 2017
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Hello alltogether!

Today I tried first time FUDforum. Installed on my Notebook with XAMPP and SQLite I had no problems, but when installing on my VPS with MariaDB I experienced a problem, when sending private mails: The sending process needs about 2 minutes. Everything else ist fast, for example posting topics in the forum or viewing the forum.

I then made a backup, installed everything fresh, but with SQLite. I imported the database and tried it again. Now the sending needs 2-3 seconds.

Did anybody else have these problems or is there an issue open? ANd at all: Is this the right place to ask and to inform? Below I attach the technical data. Before I used Mariadb 10.1.26.

FUDforum version: 3.0.7
PHP version: 7.0.19-1
PHP built on: Linux datenbrei 4.9.0-4-amd64 #1 SMP Debian 4.9.51-1 (2017-09-28) x86_64
Database type: sqlite (pdo_sqlite)
Database version: 3.16.2
Web server: Apache/2.4.25 (Debian)
Web Server load: 0
Web server to PHP interface: apache2handler
WebServer User/Group: www-data / www-data (33/33)
Relevant PHP settings:
Safe mode: OFF
Open basedir: none
Display errors: ON
File uploads: ON
Maximum file upload size: 100M
Output buffering: Yes
Disabled functions: pcntl_alarm, pcntl_fork, pcntl_waitpid, pcntl_wait, pcntl_wifexited, pcntl_wifstopped, pcntl_wifsignaled, pcntl_wifcontinued, pcntl_wexitstatus, pcntl_wtermsig, pcntl_wstopsig, pcntl_signal, pcntl_signal_dispatch, pcntl_get_last_error, pcntl_strerror, pcntl_sigprocmask, pcntl_sigwaitinfo, pcntl_sigtimedwait, pcntl_exec, pcntl_getpriority, pcntl_setpriority,
PSpell support: No
Zlib support: Yes

Many thanks in advance, Martin
Re: Forum needs long time for sending PN [message #187398 is a reply to message #187391] Mon, 11 December 2017 10:13 Go to previous message
naudefj is currently offline  naudefj   United States
Messages: 3632
Registered: December 2004
Karma: 17
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
I'm using Mariadb on my site, without any such problems.
Log long running queries on DB level (to see if you can identify the offending SQL statement).
Quick Reply
Formatting Tools:   
  Switch to threaded view of this topic Create a new topic
Previous Topic: Template (upgrade issue)
Next Topic: FUDforum2Go Appliance for Windows
Goto Forum:
  

-=] Back to Top [=-
[ Syndicate this forum (XML) ] [ RSS ]

Current Time: Tue Dec 12 16:58:46 EST 2017

Total time taken to generate the page: 0.00691 seconds