FUDforum
Fast Uncompromising Discussions. FUDforum will get your users talking.

Home » FUDforum Development » FUDforum 3.0+ » Error in email.inc
Show: Today's Messages :: Unread Messages :: Show Polls :: Message Navigator
| Subscribe to topic | Bookmark topic 
Switch to threaded view of this topic Create a new topic Submit Reply
Error in email.inc [message #2943] Wed, 05 June 2002 11:38 Go to next message
jkrische2   United States
Messages: 32
Registered: February 2002
Location: Topeka, KS
Karma: 0
Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Hi gang, big kudos to Protoss.

At one time I had started a rather long thread regarding some WinNT install problems. Unfortunatley, it disappeared before I was fully done with the fixes included therein, so here's an old problem that needs fresh solving:

Getting the following error message on signup submission and on all other email attempts:


Warning: Failed to Connect in D:\Inetpub\wwwroot\forum_data\include\email.inc on line 153

Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in D:\Inetpub\wwwroot\forum_data\include\email.inc on line 154

Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in D:\Inetpub\wwwroot\forum_data\include\core.inc on line 25


It's an older version of FUD (1.2.4) - if a reinstall of newer is necessary, just say so, but I remember that there was a pretty simple fix to this, just not what specifically it was. Help?

Many thanks in advance!

Re: Error in email.inc [message #2944 is a reply to message #2943] Wed, 05 June 2002 11:44 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
It would appear that php's internal mail handler cannot connect to your SMTP server. Make sure you got one running, or your php.ini has a working SMTP server specified, to which you can connect.

FUDforum Core Developer

[Updated on: Wed, 05 June 2002 11:44]

Report message to a moderator

Re: Error in email.inc [message #2947 is a reply to message #2944] Wed, 05 June 2002 11:53 Go to previous messageGo to next message
jkrische2   United States
Messages: 32
Registered: February 2002
Location: Topeka, KS
Karma: 0
Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Yes, the SMTP server is running and is correctly set in php.ini, which also contains a valid sender address.

What's puzzling is that this was working before, and now is not, but nothing changed on my servers except for one small detail that may be the problem.

We've had some problems with relay attempts, so our mail server is set to require 100% smtp authentication on all traffic, local or remote. The mail server unfortunately isn't sophisticated enough in the version we have (Imail 5, a couple versions out of date now) to allow me to mix authentication methods - can't do a mix of IP-based for local and smtp-auth for remote.

Could this be the cause, maybe?
Re: Error in email.inc [message #2950 is a reply to message #2947] Wed, 05 June 2002 12:04 Go to previous message
jkrische2   United States
Messages: 32
Registered: February 2002
Location: Topeka, KS
Karma: 0
Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Ah-Ha!

Think I jsut found the problem... Went to the server that is hosting both email and the forum and did a ping of the smtp server by DNS name, which is how it's listed in php.ini. It tried to ping the wrong IP, so looks like I solve that and all will be fine. Thanks for pointing me in the right direcion!

JK
Quick Reply
Formatting Tools:   
  Switch to threaded view of this topic Create a new topic
Previous Topic: FUDforum 2.0RC5 Released
Next Topic: FUDforum 2.0 RC3 Released
Goto Forum:
  

-=] Back to Top [=-
[ Syndicate this forum (XML) ] [ RSS ]

Current Time: Mon Oct 23 09:34:06 EDT 2017

Total time taken to generate the page: 0.00513 seconds