FUDforum
Fast Uncompromising Discussions. FUDforum will get your users talking.

Home » FUDforum » FUDforum Installation Issues » No value in DBTYPE on the 2 step of installation
Show: Today's Messages :: Unread Messages :: Show Polls :: Message Navigator
| Subscribe to topic | Bookmark topic 
Switch to threaded view of this topic Create a new topic Submit Reply
No value in DBTYPE on the 2 step of installation [message #39747] Mon, 26 November 2007 20:06 Go to next message
Achil is currently offline  Achil   United Kingdom
Messages: 12
Registered: September 2006
Location: Prague
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
I have fud forum for a year now and we have moved to dedicated servers.
When I install the v2.7.7 on this new server it says Invalid DB Type. on the 2 step.

When I see the source code it says the following:
<input type="hidden" name="DBTYPE" value="">Using 


I have mysql up and running.
I did a check on extension_loaded('mysql') it returns 1.

I have PHP Version 5.2.5
MySQL Support enabled
Client API version 5.0.22
MYSQL_MODULE_TYPE external
MYSQL_SOCKET /tmp/mysql.sock

OS: FreeBSD 6.x
Apache 1.3.39


How do I fix this problem?

[Updated on: Tue, 27 November 2007 09:04]

Report message to a moderator

Re: No value in DBTYPE on the 2 step of installation [message #39754 is a reply to message #39747] Tue, 27 November 2007 12:19 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   United States
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Can you please add var_dump($types, $module_status); on line 1070 of the installer and try to run it.

FUDforum Core Developer
Re: No value in DBTYPE on the 2 step of installation [message #39756 is a reply to message #39754] Tue, 27 November 2007 17:16 Go to previous messageGo to next message
Achil is currently offline  Achil   Belarus
Messages: 12
Registered: September 2006
Location: Prague
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
This is what I got in the source code:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<body bgcolor="white">
<form name="install" action="install.php?2037628860" method="post">
<table bgcolor="#000000" align="center" border="0" cellspacing="0" cellpadding="1">
<tr><td><table bgcolor="#FFFFFF" border=0 cellspacing=1 cellpadding=4 align="center">
	<tr><td colspan=2 bgcolor="#e5ffe7">Database Settings&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<font size="-1"><b>Step 2 of 5</b></font></td></tr>
	<tr><td colspan=2 bgcolor="#fffee5">FUDforum uses the database to store much of the data used in the forum. Please use the form below to enter information that will allow FUDforum to access the database (leave all but the table prefix empty if using SQLite). It is recommended you create a separate database for the forum.</td></tr>
array(1) {
  ["mysql"]=>
  string(5) "MySQL"
}
array(9) {
  ["zlib"]=>
  bool(true)
  ["mysql"]=>
  bool(true)
  ["pdo_mysql"]=>
  bool(false)
  ["pdo_pgsql"]=>
  bool(false)
  ["pdo_sqlite"]=>
  bool(false)
  ["pgsql"]=>
  bool(false)
  ["pcre"]=>
  bool(true)
  ["pspell"]=>
  bool(false)
  ["posix"]=>
  bool(true)
}
<tr bgcolor="#bff8ff"><td valign="top"><b>Database Type</b></td><td><input type="hidden" name="DBTYPE" value="">Using </td>


[Updated on: Tue, 27 November 2007 17:19]

Report message to a moderator

Re: No value in DBTYPE on the 2 step of installation [message #39760 is a reply to message #39756] Wed, 28 November 2007 13:45 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   United States
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Can you also do
var_dump(current($types));

please. It seems like the current() function is misbehaving on your system.


FUDforum Core Developer
Re: No value in DBTYPE on the 2 step of installation [message #39762 is a reply to message #39760] Wed, 28 November 2007 14:33 Go to previous messageGo to next message
Achil is currently offline  Achil   Belarus
Messages: 12
Registered: September 2006
Location: Prague
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
It's very strange but it doesn't output anything at all!
Re: No value in DBTYPE on the 2 step of installation [message #39782 is a reply to message #39762] Thu, 29 November 2007 19:13 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Can you see reset($types) before the var_dump() line?

FUDforum Core Developer
Re: No value in DBTYPE on the 2 step of installation [message #40034 is a reply to message #39782] Sun, 06 January 2008 13:43 Go to previous messageGo to next message
timtim is currently offline  timtim   Finland
Messages: 4
Registered: October 2006
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
No, but after adding the reset($types); line, the installation went fine.

Tim
Re: No value in DBTYPE on the 2 step of installation [message #40159 is a reply to message #40034] Thu, 17 January 2008 14:44 Go to previous message
macher   United Arab Emirates
Messages: 1
Registered: January 2008
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
OKs i am having the same problem. I cannot change the installer.php as it miscalculates the checksum and stops. System Info is given below, as printed by the installer script

Server API Apache 2.0 Handler
PHP Version 5.2.5
PHP API 20041225
PHP Extension 20060613
Zend Extension 220060519
Debug Build no
Thread Safety enabled
Zend Memory Manager enabled
IPv6 Support enabled
Registered PHP Streams php, file, data, http, ftp, compress.zlib
Registered Stream Socket Transports tcp, udp

MySQL Support enabled
Active Persistent Links 0
Active Links 0
Client API version 5.0.45

Any help ?
Thanks
Quick Reply
Formatting Tools:   
  Switch to threaded view of this topic Create a new topic
Previous Topic: Installing FUD Forum on multiple servers setup
Next Topic: Installation problems on Windows
Goto Forum:
  

-=] Back to Top [=-
[ Syndicate this forum (XML) ] [ RSS ]

Current Time: Tue Oct 17 20:23:19 EDT 2017

Total time taken to generate the page: 0.00732 seconds