FUDforum
Fast Uncompromising Discussions. FUDforum will get your users talking.

Home » FUDforum » FUDforum Installation Issues » Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved)
Show: Today's Messages :: Unread Messages :: Show Polls :: Message Navigator
| Subscribe to topic | Bookmark topic 
Switch to threaded view of this topic Create a new topic Submit Reply
Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #41099] Wed, 21 May 2008 16:55 Go to next message
Tiger is currently offline  Tiger   Germany
Messages: 1
Registered: May 2008
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Hello,

I just did a new installation of FUDforum 2.7.7 on an also freshly installed Fedora 8. The default charset for Fedora 8 is UTF-8 but the german localisation is partly in ISO-8859-1. This results in broken german umlauts on some pages i.e. in the profile settings.

As a quick fix I sent the thm/whatever/i18n/german/msg file through gnu recode:

mv msg msg.iso

recode ISO-8859-1..UTF-8 < msg.iso > msg


Maybe this will help if anyone gets the same problem.


Tiger
Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #157964 is a reply to message #41099] Wed, 14 January 2009 02:11 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3663
Registered: December 2004
Karma: 19
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Good tip, thanks for sharing it with us!

Best regards.

Frank
Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #158169 is a reply to message #157964] Thu, 05 February 2009 22:14 Go to previous messageGo to next message
jm2morri is currently offline  jm2morri   Canada
Messages: 225
Registered: January 2009
Location: Stratford, Ontario, Canad...
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
naudefj wrote on Wed, 14 January 2009 02:11
Good tip, thanks for sharing it with us!

Frank


I was having issues with umlauts as well.

The key problem for me wasn't anything directly to do with FUDforum. It was an apache setting.

In httpd.conf I had to change the line

AddDefaultCharset UTF-8


to

AddDefaultCharset ISO-8859-1


And that has seemed to solve the problem.

James.
Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #158297 is a reply to message #41099] Sun, 15 February 2009 10:48 Go to previous messageGo to next message
JanRei is currently offline  JanRei   
Messages: 361
Registered: October 2005
Location: Germany
Karma: 0
Senior Member
Contributing Core Developer
Translator
add to buddy list
ignore all messages by this user
I also had to add AddDefaultCharset ISO-8859-1 to my httpd.conf to correct German umlauts. Hopefully this will not turn out to be a widespread problem since not everybody can adjust the server settings.

By the way, also this forum here seems to have some problems with it. For example, the month name März (in Englisch: March) is mangled: M�rz

[Updated on: Sun, 15 February 2009 10:49]

Report message to a moderator

Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #158298 is a reply to message #158297] Sun, 15 February 2009 11:38 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3663
Registered: December 2004
Karma: 19
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
All themes, messages and pages in FUDforum 2.8.0 will be UTF-8 encoded. The problem here is that the DB is not UTF-8 yet.

Edit: It would be great if you can test the latest 2.8.0 RC release on your site before we make the final release available. The MySQL character set converter can convert the DB to UTF-8. Messages files can be converted with the message compactor.
Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #158318 is a reply to message #41099] Tue, 17 February 2009 11:45 Go to previous messageGo to next message
JanRei is currently offline  JanRei   
Messages: 361
Registered: October 2005
Location: Germany
Karma: 0
Senior Member
Contributing Core Developer
Translator
add to buddy list
ignore all messages by this user
In the meantime I tried to look more deeply into the umlaut issue. At least in my case it seems that the strings returned by strftime() are not encoded in UTF-8, which could be caused by using a locale not being compatible with UTF-8. I tried to find a better locale but didn't find one yet. Maybe you have some idea?

Unfortunately, I don't have a real site, but only a local test environment (XAMPP). However, seeing the project is alive again I will of course report bugs or suggestions I come across.
Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #158327 is a reply to message #158318] Wed, 18 February 2009 03:33 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3663
Registered: December 2004
Karma: 19
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
I need more info to understand what's going on here. How can I reproduce the problem?
Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #158332 is a reply to message #41099] Wed, 18 February 2009 06:06 Go to previous messageGo to next message
JanRei is currently offline  JanRei   
Messages: 361
Registered: October 2005
Location: Germany
Karma: 0
Senior Member
Contributing Core Developer
Translator
add to buddy list
ignore all messages by this user
I can reproduce the problem with the following code that should output the German month name "März". I think that it is similiar to what FUDforum does when for example showing the date of the last post in a topic.

<?php
    header
('Content-Type: text/html; charset=utf-8');
    
setlocale(LC_ALL'german');
    echo 
strftime('%B'1237300000).'<br />';
?>
Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #158333 is a reply to message #158332] Wed, 18 February 2009 06:34 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3663
Registered: December 2004
Karma: 19
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Can you please set the locale to de_DE.UTF-8 and let me know if it solves the problem.
Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #158334 is a reply to message #41099] Wed, 18 February 2009 08:31 Go to previous messageGo to next message
JanRei is currently offline  JanRei   
Messages: 361
Registered: October 2005
Location: Germany
Karma: 0
Senior Member
Contributing Core Developer
Translator
add to buddy list
ignore all messages by this user
It looks like my environment doesn't know this locale as the output is "March".
Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #158335 is a reply to message #158334] Wed, 18 February 2009 08:41 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3663
Registered: December 2004
Karma: 19
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Strange, it's on all my systems:

$ locale -a | grep DE
de_DE
de_DE.ISO-8859-1
de_DE.ISO-8859-15
de_DE.UTF-8

Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #158336 is a reply to message #41099] Wed, 18 February 2009 09:25 Go to previous messageGo to next message
JanRei is currently offline  JanRei   
Messages: 361
Registered: October 2005
Location: Germany
Karma: 0
Senior Member
Contributing Core Developer
Translator
add to buddy list
ignore all messages by this user
Maybe the problem is that I use Windows currently that seems to behave differently compared to Linux. I also didn't found out yet how I could get a list of supported locales (the command locale -a does not exist).

[Updated on: Wed, 18 February 2009 09:33]

Report message to a moderator

Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #158342 is a reply to message #158335] Wed, 18 February 2009 12:19 Go to previous messageGo to next message
jm2morri is currently offline  jm2morri   Canada
Messages: 225
Registered: January 2009
Location: Stratford, Ontario, Canad...
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
On a related issue, the content of the messages now appears correct for me. But the descriptions of the forums don't.

See http://www.eaglecentral.ca/forums/ and any of CadSoft Support Forums that end in ".ger" (for German). The description of those used to be correct, but now they are garbled.

How do I control that?

James.
Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #158385 is a reply to message #158342] Mon, 23 February 2009 13:40 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3663
Registered: December 2004
Karma: 19
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Quote:
The content of the messages now appears correct for me. But the descriptions of the forums don't.


Can you fix them in the Category & Forum Management system?
Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #158386 is a reply to message #158385] Mon, 23 February 2009 14:01 Go to previous messageGo to next message
jm2morri is currently offline  jm2morri   United States
Messages: 225
Registered: January 2009
Location: Stratford, Ontario, Canad...
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
naudefj wrote on Mon, 23 February 2009 13:40
Quote:
The content of the messages now appears correct for me. But the descriptions of the forums don't.


Can you fix them in the Category & Forum Management system?



Ah, that worked. I just cut and paste the text back.

James.
Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #158414 is a reply to message #158386] Tue, 24 February 2009 14:45 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3663
Registered: December 2004
Karma: 19
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Here are two possible solutions for the date display problem:

<?php
    header
('Content-Type: text/html; charset=utf-8');
    
setlocale(LC_ALL'german');
    echo 
"WRONG: "strftime('%B'1237300000) .'<br />';
    echo 
"RIGHT: "utf8_encode(strftime('%B'1237300000) .'<br />');
    echo 
"RIGHT: "iconv('ISO-8859-1''UTF-8'strftime('%B'1237300000) .'<br />');
?>

Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #158457 is a reply to message #41099] Thu, 26 February 2009 06:43 Go to previous messageGo to next message
JanRei is currently offline  JanRei   
Messages: 361
Registered: October 2005
Location: Germany
Karma: 0
Senior Member
Contributing Core Developer
Translator
add to buddy list
ignore all messages by this user
I can confirm that both possible solutions are working for me. Hopefully you can find a good solution for being implemented into FUDforum. Smile
Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #158502 is a reply to message #158457] Fri, 27 February 2009 13:13 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3663
Registered: December 2004
Karma: 19
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Can you please also test the script with the "German_Germany.1252" locale. Unfortunately I do not have access to a Windows system right now.
Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #158513 is a reply to message #41099] Sat, 28 February 2009 06:58 Go to previous messageGo to next message
JanRei is currently offline  JanRei   
Messages: 361
Registered: October 2005
Location: Germany
Karma: 0
Senior Member
Contributing Core Developer
Translator
add to buddy list
ignore all messages by this user
The output seems to be the same:

WRONG: M�rz
RIGHT: März
RIGHT: März
Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #158544 is a reply to message #158513] Tue, 03 March 2009 01:23 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3663
Registered: December 2004
Karma: 19
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Here is an interim patch for Windows installations:

Index: compiler.inc
===================================================================
RCS file: /forum21/install/forum_data/include/compiler.inc,v
retrieving revision 1.97
diff -u -r1.97 compiler.inc
--- compiler.inc        29 Jan 2009 18:37:17 -0000      1.97
+++ compiler.inc        3 Mar 2009 06:13:06 -0000
@@ -185,9 +185,9 @@
                                break;
                        case 'DATE':
                                if ($name[0] != '!') {
-                                       $ret .= '\'.strftime("'.ltrim(substr($str, ++$ds, ($e - $ds))).'", $'.$name.').\'';
+                                       $ret .= '\'.utf8_encode(strftime("'.ltrim(substr($str, ++$ds, ($e - $ds))).'", $'.$name.')).\'';
                                } else {
-                                       $ret .= '\'.strftime("'.ltrim(substr($str, ++$ds, ($e - $ds))).'", '.substr($name,1).').\'';
+                                       $ret .= '\'.utf8_encode(strftime("'.ltrim(substr($str, ++$ds, ($e - $ds))).'", '.substr($name,1).')).\'';
                                }
                                break;
                        case 'TEMPLATE':
Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #158604 is a reply to message #158544] Fri, 06 March 2009 10:23 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3663
Registered: December 2004
Karma: 19
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
A similar patch was committed as well.
Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #158781 is a reply to message #158604] Sun, 22 March 2009 02:38 Go to previous messageGo to next message
TheName is currently offline  TheName   Japan
Messages: 5
Registered: March 2009
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Hi there,

I have upgraded my FORUM (in german) from 2.7.7 to 2.8.0. Now all Umlaut are questionmarks also the dates. Is there any way to repair this?

What about the patch? How do I apply this. I changed the lines in "compiler.inc" but the date "März" ist still "M?rz".
Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #158782 is a reply to message #158781] Sun, 22 March 2009 02:58 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3663
Registered: December 2004
Karma: 19
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Yes, you need to apply the above patch or wait for the next release (planned for April 2009).
Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #158783 is a reply to message #158782] Sun, 22 March 2009 03:09 Go to previous messageGo to next message
TheName is currently offline  TheName   Japan
Messages: 5
Registered: March 2009
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Thanx for the Information.
After I upgraded the forum, I inserted the following:
case 'DATE':
if ($name[0] != '!') {
  $ret .= '\'.utf8_encode(strftime("'.ltrim(substr($str, ++$ds, ($e - $ds))).'", $'.$name.')).\'';
} else {
$ret .= '\'.utf8_encode(strftime("'.ltrim(substr($str, ++$ds, ($e - $ds))).'", '.substr($name,1).')).\'';
}
break;


into "\Include\compiler.inc", but the date ist still not shown correctly. Are there any more steps necessary?

[Updated on: Sun, 22 March 2009 03:19]

Report message to a moderator

Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #158784 is a reply to message #158783] Sun, 22 March 2009 03:40 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3663
Registered: December 2004
Karma: 19
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
You need to rebuild your themes. For details, see http://cvs.prohost.org/index.php/Applying_patches
Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #158785 is a reply to message #158784] Sun, 22 March 2009 03:45 Go to previous messageGo to next message
TheName is currently offline  TheName   Japan
Messages: 5
Registered: March 2009
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Thank you very much, that did the trick Smile
Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #158849 is a reply to message #41099] Sat, 04 April 2009 11:24 Go to previous messageGo to next message
JanRei is currently offline  JanRei   
Messages: 361
Registered: October 2005
Location: Germany
Karma: 0
Senior Member
Contributing Core Developer
Translator
add to buddy list
ignore all messages by this user
I have noticed another umlaut issue on my test system related to the mails being sent by FUDforum. Maybe the send_email function doesn't send the mails as UTF-8?

Unfortunately I haven't got the time to look more deeply into this (I will go on holiday tomorrow).
Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #158938 is a reply to message #41099] Fri, 17 April 2009 09:59 Go to previous messageGo to next message
JanRei is currently offline  JanRei   
Messages: 361
Registered: October 2005
Location: Germany
Karma: 0
Senior Member
Contributing Core Developer
Translator
add to buddy list
ignore all messages by this user
I have attached a patch that seems to fix the mentioned umlaut issues in mails sent by FUDforum on my test system.

In case mbstring extension is availabe this is used, else it uses the standard mail function with corresponding headers.
  • Attachment: iemail.diff
    (Size: 0.85KB, Downloaded 312 times)
Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #159056 is a reply to message #158938] Wed, 29 April 2009 16:37 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3663
Registered: December 2004
Karma: 19
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Thanks. Patch was committed. For details, see http://cvs.prohost.org/c/index.cgi/FUDforum/chngview?cn=11918
Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #159116 is a reply to message #159056] Wed, 06 May 2009 13:28 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3663
Registered: December 2004
Karma: 19
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Hi JanRei,

This patch is not working under all conditions. The mb_send_mail() function chokes when FUDforum sends multipart e-mails.

Best regards.

Frank
Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #159129 is a reply to message #159116] Thu, 07 May 2009 10:01 Go to previous messageGo to next message
Peter Vendike is currently offline  Peter Vendike   Denmark
Messages: 65
Registered: February 2009
Location: Denmark
Karma: 0
Member
Translator
add to buddy list
ignore all messages by this user
I too made some tests sending mails vers. 2.8.1 RC1

sending messages to maillist, attached files are send, the text is coded
Content-Type: text/plain; charset="utf-8"
Content-Transfer-Encoding: 8bit

sending full text subscribed notifications say
Content-Type: text/plain;
charset="utf-8"
Content-Transfer-Encoding: 7bit

But they are in fact 8bit, so somehow Jan's patch is necessary


The 2 ways of sending must go through different function calls, or at least different setups?
Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #159130 is a reply to message #159129] Thu, 07 May 2009 11:57 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3663
Registered: December 2004
Karma: 19
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Hi,

It's broken either way. The patch is messing-up normal reply notifications on a plain English site (all text is scrambled). So, until we get a better patch, we will stick to the old broken code rather than the new broken code.

Best regards.

Frank
Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #159191 is a reply to message #41099] Mon, 11 May 2009 18:23 Go to previous messageGo to next message
JanRei is currently offline  JanRei   
Messages: 361
Registered: October 2005
Location: Germany
Karma: 0
Senior Member
Contributing Core Developer
Translator
add to buddy list
ignore all messages by this user
Sorry, I wasn't aware that FUDforum can send multipart messages and that they need to be tested as well. Please try the new attached patch. Maybe it still doesn't work in all cases, but it should be better.

I don't know exactly what we should do with mb_send_mail(). If I understand it correctly this function only needs to be used with multibyte charsets like Japanese etc. However, we are using UTF-8 for all languages now which should also be possible with mail().
In the patch I removed mb_send_mail() for now as I didn't found a way yet to fix the multipart issue. According to the PHP documentation this fix would most likely also require PHP 5. In version 4 it doesn't seem to be possible to overwrite the Content-Type header.

[Updated on: Mon, 11 May 2009 18:24]

Report message to a moderator

Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #159754 is a reply to message #159191] Fri, 19 June 2009 19:13 Go to previous messageGo to next message
jm2morri is currently offline  jm2morri   Canada
Messages: 225
Registered: January 2009
Location: Stratford, Ontario, Canad...
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Any news on this issue? I thought I had it solved but I've recently noticed that the posts that entered on my site and then uploaded to a nntp server show the black question marks. I imagine that is because of the same reason the mail list messages show the same thing.

Any suggestions?

James.
Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #159763 is a reply to message #159754] Sat, 20 June 2009 22:00 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3663
Registered: December 2004
Karma: 19
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
It would help if you can test JanRei's patch. If it solves the problem, we can commit it to the CVS repository.
Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #159776 is a reply to message #159763] Mon, 22 June 2009 16:57 Go to previous messageGo to next message
jm2morri is currently offline  jm2morri   Canada
Messages: 225
Registered: January 2009
Location: Stratford, Ontario, Canad...
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
naudefj wrote on Sat, 20 June 2009 22:00
It would help if you can test JanRei's patch. If it solves the problem, we can commit it to the CVS repository.


OK, how do I apply the patch? I'm not a s/w guy. I know there is a simple way to take the patch file and apply it, I just don't know what it is.

For one-liners I just do by hand Smile

Cheers,

James.
Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #159777 is a reply to message #159776] Tue, 23 June 2009 01:09 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3663
Registered: December 2004
Karma: 19
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
See http://cvs.prohost.org/index.php/Applying_a_patch
Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #159779 is a reply to message #41099] Tue, 23 June 2009 09:14 Go to previous messageGo to next message
jm2morri is currently offline  jm2morri   Canada
Messages: 225
Registered: January 2009
Location: Stratford, Ontario, Canad...
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
The patch for iemail.inc.t didn't apply for me. I tried doing it by hand but it looks like it started from a different point.

The other patch for imsg_edt.inc.t was applied but didn't seem to make any difference for me. I think this is the only one I care about since I'm only interested in nntp syncing, not in the mailing list.

It appears that the problem is that the header says the message is UTF-8 but the body is encoded as Windows-1252 (???). I'm pretty sure I tested posting in German in 2.7 when I posted before and it was working. I think the upgrade to 2.8 caused this problem again.

Cheers,

James.
Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #159862 is a reply to message #41099] Tue, 30 June 2009 14:16 Go to previous messageGo to next message
jm2morri is currently offline  jm2morri   Canada
Messages: 225
Registered: January 2009
Location: Stratford, Ontario, Canad...
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Does anyone have any ideas on this? I've been trying to hack some stuff but I really don't know where to look.

James.
Re: Umlaut issue with 2.7.7 on Fedora 8 with UTF-8 (resolved) [message #159863 is a reply to message #159862] Tue, 30 June 2009 14:22 Go to previous message
jm2morri is currently offline  jm2morri   Canada
Messages: 225
Registered: January 2009
Location: Stratford, Ontario, Canad...
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
So what I can see is that if I force the charset in the news client (Entourage on Mac OS X in this case) to "Western European (Windows)" the text looks OK. If I set it to "Unicode UTF-8" then I get the funny characters (black diamond with question mark in the middle).

The header clearly indicates that the charset is supposed to be UTF-8 but it clearly isn't. So that seems to be the problem.

So where is the body constructed? It appears it isn't using the correct charset in that function.

James.
Quick Reply
Formatting Tools:   
  Switch to threaded view of this topic Create a new topic
Previous Topic: What should I know before I upgrade?
Next Topic: Warning: Invalid argument supplied for foreach (RESOLVED)
Goto Forum:
  

-=] Back to Top [=-
[ Syndicate this forum (XML) ] [ RSS ]

Current Time: Tue Jul 17 11:36:22 EDT 2018

Total time taken to generate the page: 0.01111 seconds