FUDforum
Fast Uncompromising Discussions. FUDforum will get your users talking.

Home » FUDforum » FUDforum Installation Issues » Crash during install step 2 (Crash during intall step 2)
Show: Today's Messages :: Unread Messages :: Show Polls :: Message Navigator
| Subscribe to topic | Bookmark topic 
Switch to threaded view of this topic Create a new topic Submit Reply
Crash during install step 2 [message #158857] Sat, 04 April 2009 22:30 Go to next message
mikeg is currently offline  mikeg   United States
Messages: 1
Registered: April 2009
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
I wanted to add a simple forum to my server and picked FUDforum because it sounded like it was simple to setup. I've been stuck for days and could use help trouble shooting. I'm not an new to much of this.

I have Apache on a Windows XP machine which works.

I put the install.php file in a browseable folder and it comes up in my browser (step1). Here's the system info:

System Information

PHP Version: 5.2.9-1

MySQL Extension:
Interface to the MySQL server, which is the recommended database for FUDforum. enabled

PostgreSQL Extension:
Interface to the PostgreSQL server. disabled

PCRE Extension:
Perl Compatible Regular Expression (required). enabled

Zlib Extension:
zlib extension is optional, however we recommend enabling it. This extension allow you to compress your forum backups as well as use zlib compression for your pages. enabled

Pspell Extension:
Pspell extension is optional, this extension is needed by the FUDforum's built-in spellchecker. If you want to allow users to spell check their messages, enable this extension. disabled


When I try to go to step 2 I get the "Your WWW_ROOT does not correspond with the SERVER_ROOT" error. I've tried setting permissions and read all the threads but can't get rid of this. So I turned the check off to get to step 2.

When clicking next at step 2 something crashes on my server machine. A Microsoft debug windo comes up with "Apache HTTP Server" at the top.

I've been stuck at this point for days and would really appreciate someone walking me through this.

THANKS in advance.
Mike
Re: Crash during install step 2 [message #158858 is a reply to message #158857] Sun, 05 April 2009 01:57 Go to previous message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3681
Registered: December 2004
Karma: 19
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Hi Mike,

What PHP stack are you using? Is it XAMPP? Also, please let us know what values you've used for WWW_ROOT and SERVER_ROOT.

Best regards.

Frank
Quick Reply
Formatting Tools:   
  Switch to threaded view of this topic Create a new topic
Previous Topic: Error When Compacting After Upgrade to 2.8
Next Topic: install error
Goto Forum:
  

-=] Back to Top [=-
[ Syndicate this forum (XML) ] [ RSS ]

Current Time: Fri Oct 19 02:58:45 EDT 2018

Total time taken to generate the page: 0.00552 seconds