FUDforum
Fast Uncompromising Discussions. FUDforum will get your users talking.

Home » FUDforum » How To » No polish letters (after update)
Show: Today's Messages :: Unread Messages :: Show Polls :: Message Navigator
| Subscribe to topic | Bookmark topic 
Switch to threaded view of this topic Create a new topic Submit Reply
No polish letters (after update) [message #160024] Thu, 16 July 2009 22:13 Go to next message
bers is currently offline  bers   Poland
Messages: 7
Registered: April 2008
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
I have recently update my FUDforum to 2.8.1 version.
First what i noticed was no polish letters everywhere - in forums descriptions, in posts. I used "MySQL Character Set Adjuster" and "Compact Messages" to change to UTF-8 but that did nothing, only change length of strange signs.

Sample thread:
http://linuksowo.pl/index.php?t=msg&th=4171&start=0&S=9cb70abfc d21f8cad7d4b1e712014046

Any ideas ?
Re: No polish letters (after update) [message #160032 is a reply to message #160024] Fri, 17 July 2009 01:19 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3624
Registered: December 2004
Karma: 17
Senior Member
Administrator
Core Developer
remove from buddy list
ignore all messages by this user
The first step is to restore your forum from the backup you took before the upgrade. When done, please let me know so we can start investigating the problem.
Re: No polish letters (after update) [message #160034 is a reply to message #160032] Fri, 17 July 2009 13:14 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3624
Registered: December 2004
Karma: 17
Senior Member
Administrator
Core Developer
remove from buddy list
ignore all messages by this user
Are you using pl_PL.UTF-8 as your theme's locale (as you should on Linux systems)?

If you select data from the DB, is the data also messed up?

PS: If you want me to have a look at your forum, mail me the forum's admin login and password.

Best of luck!

Frank
Re: No polish letters (after update) [message #160697 is a reply to message #160034] Wed, 14 October 2009 06:53 Go to previous messageGo to next message
bers is currently offline  bers   Poland
Messages: 7
Registered: April 2008
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
I fixed most of problems, but data in column Last Messages and other places is craped.
Can you tell me where it's localized ? Database, files ? I can't find it.

[Updated on: Wed, 14 October 2009 06:54]

Report message to a moderator

Re: No polish letters (after update) [message #160698 is a reply to message #160697] Wed, 14 October 2009 07:02 Go to previous message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3624
Registered: December 2004
Karma: 17
Senior Member
Administrator
Core Developer
remove from buddy list
ignore all messages by this user
You can use the "MySQL Charset Changer" to change your tables to UTF-8. No harm in running it again if you are unsure.

The message bodies are in files and can be converted with the "Compact Messages" control panel. This one is dangerous and converting twice will mess everything up. So, backup before you use it.

To set the locale, navigate to the "Theme Manager" control panel.
Quick Reply
Formatting Tools:   
  Switch to threaded view of this topic Create a new topic
Previous Topic: NNTP sync and user creation
Next Topic: ID of the destination topic
Goto Forum:
  

-=] Back to Top [=-
[ Syndicate this forum (XML) ] [ RSS ]

Current Time: Mon Oct 23 13:18:20 EDT 2017

Total time taken to generate the page: 0.00685 seconds