FUDforum
Fast Uncompromising Discussions. FUDforum will get your users talking.

Home » FUDforum Development » FUDforum 3.0+ » update 3.0.0 to 3.0.2 again charset problem
Show: Today's Messages :: Unread Messages :: Show Polls :: Message Navigator
| Subscribe to topic | Bookmark topic 
Switch to threaded view of this topic Create a new topic Submit Reply
update 3.0.0 to 3.0.2 again charset problem [message #164962] Sat, 09 April 2011 09:00 Go to next message
danliker is currently offline  danliker   Switzerland
Messages: 57
Registered: January 2004
Location: Schweiz
Karma: 0
Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
for me it looks like messages and theme are in ISO-8859-15 but db is in utf-8.

where can i change the theme charset and how to convert messages to utf-8 ?

thank you

[Updated on: Sat, 09 April 2011 09:01]

Report message to a moderator

Re: update 3.0.0 to 3.0.2 again charset problem [message #164965 is a reply to message #164962] Sat, 09 April 2011 10:49 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3632
Registered: December 2004
Karma: 17
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Nope, it's all UTF-8.

If you use a custom header.tmpl, please ensure it correctly defines the charset as UTF-8.
Aw: Re: update 3.0.0 to 3.0.2 again charset problem [message #164969 is a reply to message #164965] Sat, 09 April 2011 16:47 Go to previous messageGo to next message
danliker is currently offline  danliker   Switzerland
Messages: 57
Registered: January 2004
Location: Schweiz
Karma: 0
Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
in the source of the site i see "charset=ISO-8859-15" and in the header.tmpl i see "charset={CHARSET}"

where is this {CHARSET} set ?

and if i set manualy there utf-8 i have wrong chars in the messages, if i leave the ISO-8859-15 i have wrong chars in the links...

Re: Aw: Re: update 3.0.0 to 3.0.2 again charset problem [message #164970 is a reply to message #164969] Sun, 10 April 2011 01:00 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3632
Registered: December 2004
Karma: 17
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Do you have a custom theme/translation with an old "charset" file?
If so, please delete it to allow the forum to use the default thm/default/i18n/en/charset.
Aw: Re: Aw: Re: update 3.0.0 to 3.0.2 again charset problem [message #164971 is a reply to message #164970] Sun, 10 April 2011 03:10 Go to previous messageGo to next message
danliker is currently offline  danliker   Switzerland
Messages: 57
Registered: January 2004
Location: Schweiz
Karma: 0
Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
i don't think it is a custum theme/translation how can i find this and where can i delete it ?
Re: Aw: Re: Aw: Re: update 3.0.0 to 3.0.2 again charset problem [message #164972 is a reply to message #164971] Sun, 10 April 2011 09:33 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3632
Registered: December 2004
Karma: 17
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
It depends on your theme settings.
The default is .../thm/default/i18n/en/charset.
Yours will be at .../thm/[YOUR_TEMPLATE_SET]/i18n/[YOUR_LANG]/charset.
Aw: Re: Aw: Re: Aw: Re: update 3.0.0 to 3.0.2 again charset problem [message #164974 is a reply to message #164972] Mon, 11 April 2011 00:42 Go to previous messageGo to next message
danliker is currently offline  danliker   
Messages: 57
Registered: January 2004
Location: Schweiz
Karma: 0
Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
i am for 99% sure that i use the default theme and translation...
Re: Aw: Re: Aw: Re: Aw: Re: update 3.0.0 to 3.0.2 again charset problem [message #164976 is a reply to message #164974] Mon, 11 April 2011 05:38 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3632
Registered: December 2004
Karma: 17
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Not sure how to proceed with this...

If you like you can mail access details of your forum to me to check it out.
Aw: Re: Aw: Re: Aw: Re: Aw: Re: update 3.0.0 to 3.0.2 again charset problem [message #165006 is a reply to message #164976] Fri, 15 April 2011 05:12 Go to previous messageGo to next message
danliker is currently offline  danliker   
Messages: 57
Registered: January 2004
Location: Schweiz
Karma: 0
Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
with the off forum help of naudefj i was able to solve the problems.

first of all i had to delete an old charset definition found under /thm/default/i18n/de/charset i just deleted this file to go back to the default setting of utf-8 and rebuild the theme.

then i had to convert messages from iso-8859-15 to utf-8, for this i activated the commented out parts that can convert messages in adm/compact.php.
after that i was able to convert the messages with the admin panel (Compact Messages) from iso-8859-15 to utf-8 (don't forget to comment out again after using it).

the last part was the wrong local in the theme i had to change "de_DE" to "de_DE.UTF-8" and rebuild the theme.

many thanx for the fast and good help to naudefj
Aw: Re: Aw: Re: Aw: Re: Aw: Re: update 3.0.0 to 3.0.2 again charset problem [message #165007 is a reply to message #165006] Fri, 15 April 2011 05:15 Go to previous messageGo to next message
danliker is currently offline  danliker   
Messages: 57
Registered: January 2004
Location: Schweiz
Karma: 0
Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
looks like we have here the subject problem again (see subject here)

to remember:
http://fudforum.org/forum/index.php?t=msg&goto=162056&#msg_162056
Re: Aw: Re: Aw: Re: Aw: Re: Aw: Re: update 3.0.0 to 3.0.2 again charset problem [message #165019 is a reply to message #165007] Sun, 17 April 2011 02:17 Go to previous message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3632
Registered: December 2004
Karma: 17
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
danliker het op Fri, 15 April 2011 11:15 geskryf:
looks like we have here the subject problem again (see subject here)


The bug was that "Re:" was hard coded and that it wouldn't have used (for example) "Aw:" when it should have.

Subject lines that start with "Re: Aw: Re: ..." is normal and expected when users with different language themes reply to the same topic. If you don't like it, you are welcome to prepare a patch.
Quick Reply
Formatting Tools:   
  Switch to threaded view of this topic Create a new topic
Previous Topic: 3.0.2 NNTP Import Warning
Next Topic: Postgresql
Goto Forum:
  

-=] Back to Top [=-
[ Syndicate this forum (XML) ] [ RSS ]

Current Time: Tue Dec 12 15:06:54 EST 2017

Total time taken to generate the page: 0.00823 seconds