FUDforum
Fast Uncompromising Discussions. FUDforum will get your users talking.

Home » FUDforum » How To » How do I setup email?
Show: Today's Messages :: Unread Messages :: Show Polls :: Message Navigator
| Subscribe to topic | Bookmark topic 
Switch to threaded view of this topic Create a new topic Submit Reply
How do I setup email? [message #167877] Tue, 30 October 2012 13:52 Go to next message
Lifer4700 is currently offline  Lifer4700   United States
Messages: 11
Registered: September 2012
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
I have gotten FUDForum up and running, configured for my needs.

I could never figure out how to disable the requirement of an email address for a user, so I just filled them in with garbage info, just so I could create my users' accounts. No problem.

Now, however, I think it might be useful to have FUDForum send out an email message to my users when I add a new post instead of me texting them, so I'm trying to find the place where I tell FUDForum how to hook up to email.

Normally, when software needs to send email, I have to provide the IP address of the server, the port (normally 25 or 587), username and password.

I cannot find where to provide this in the admin panels. What am I missing?


Oh, if it matters, I'm using FUDforum 3.0.4

[Updated on: Tue, 30 October 2012 14:02]

Report message to a moderator

Re: How do I setup email? [message #167878 is a reply to message #167877] Tue, 30 October 2012 16:48 Go to previous messageGo to next message
Shaman is currently offline  Shaman   Canada
Messages: 44
Registered: May 2003
Location: Kingston, ON
Karma: 1
Member
add to buddy list
ignore all messages by this user

It's in the Administration -> Global Settings -> E-Mail menu.

Re: How do I setup email? [message #167880 is a reply to message #167878] Tue, 30 October 2012 17:50 Go to previous message
Lifer4700 is currently offline  Lifer4700   United States
Messages: 11
Registered: September 2012
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Ahh, I see it now. There's a toggle to "Use SMTP" I had to set that to yes to get the fields required... Sneaky!

Thanks!

[Updated on: Tue, 30 October 2012 17:51]

Report message to a moderator

Quick Reply
Formatting Tools:   
  Switch to threaded view of this topic Create a new topic
Previous Topic: HTML / BBCode
Next Topic: Send post by email
Goto Forum:
  

-=] Back to Top [=-
[ Syndicate this forum (XML) ] [ RSS ]

Current Time: Thu Dec 14 19:27:12 EST 2017

Total time taken to generate the page: 0.00735 seconds