FUDforum
Fast Uncompromising Discussions. FUDforum will get your users talking.

Home » FUDforum » FUDforum Installation Issues » Maillist.php works from command line but not postfix pipe
Show: Today's Messages :: Unread Messages :: Show Polls :: Message Navigator
| Subscribe to topic | Bookmark topic 
Switch to threaded view of this topic Create a new topic Submit Reply
Maillist.php works from command line but not postfix pipe [message #185578] Mon, 14 April 2014 19:00 Go to next message
Jon   United Kingdom
Messages: 9
Registered: April 2014
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
When I run maillist.php from the command line on an .eml message it sends it to the forum perfectly.

When I email email-addr(at)domain(dot)com nothing happens.

Here's the alias, which is essentially the same as what I type on command line:
email-addr: "|/usr/local/bin/php /path/to/FUDforum/scripts/maillist.php 1 | logger"

I've changed the shebang line to find php, and chmod 755 but still nothing.

I would appreciate any ideas on how to resolve this!
Re: Maillist.php works from command line but not postfix pipe [message #185581 is a reply to message #185578] Wed, 16 April 2014 18:34 Go to previous messageGo to next message
Jon   United Kingdom
Messages: 9
Registered: April 2014
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Any ideas would be appreciated. Thanks.
Re: Maillist.php works from command line but not postfix pipe [message #185582 is a reply to message #185581] Wed, 16 April 2014 21:47 Go to previous messageGo to next message
Jon   United Kingdom
Messages: 9
Registered: April 2014
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
The line of maillist.php at which everything stops is $msg_post->add($frm->id, $frm->message_threshold, 0, 0, false);

Does that help anyone?
Re: Maillist.php works from command line but not postfix pipe [message #185585 is a reply to message #185582] Wed, 16 April 2014 22:53 Go to previous message
Jon   United Kingdom
Messages: 9
Registered: April 2014
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Are you sure FUD doesn't stand for Fear, Uncertainty and Doubt? Wink

I tracked it down to another permissions issue. I changed the file in FUDforum/messages to 666.

QUESTION: Are there any other folders/files in the FUDforum directory I should change to prevent future problems?

e.g.

Is 'files' for attachments?
If I changed 'errors' would I have received FUDforum error messages... and saved myself the time...

Thanks

P.S. The forum is great - thank you.

[Updated on: Wed, 16 April 2014 23:32]

Report message to a moderator

Quick Reply
Formatting Tools:   
  Switch to threaded view of this topic Create a new topic
Previous Topic: What are correct file permissions for 3.04?
Next Topic: File Attachment
Goto Forum:
  

-=] Back to Top [=-
[ Syndicate this forum (XML) ] [ RSS ]

Current Time: Fri Jun 22 13:20:15 EDT 2018

Total time taken to generate the page: 0.00645 seconds