FUDforum
Fast Uncompromising Discussions. FUDforum will get your users talking.

Home » FUDforum Development » Bug Reports » global settings not sticking (admin system global settings manager isn't keeping the settings)
Show: Today's Messages :: Unread Messages :: Show Polls :: Message Navigator
| Subscribe to topic | Bookmark topic 
Switch to threaded view of this topic Create a new topic Submit Reply
global settings not sticking [message #186006] Thu, 29 May 2014 22:44 Go to next message
dale is currently offline  dale
Messages: 8
Registered: May 2014
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
howdy. I've been trying to get the forum/mailing lists set up for a couple of weeks now, and my results have been head-bangingly strange. I've reverted to backups, and even reinstalled from scratch. Sometimes I get close, then a while later, it stops working.

What I've just noticed is that when I change some of the settings in the GSM and hit SET, pop back to the forum to test or wait a minute or so and come back to the GSM from the forum, the settings haven't stuck. The one that's stuck right now is User Account Settings: Allow Registration. I set it to NO, hit the SET button at the bottom of its section, go back to the forums, then back to the GSM, and it's back to YES.

This one was fairly easy to notice, as even this test forum is getting bombarded with fake registration attempts. Luckily the New Account Moderation: YES -is- sticking.

if it's any help, here's my option settings:

$GLOBALS['FUD_OPT_1'] = 1735324733; 110 0111 0110 1110 1111 0100 0011 1111
$GLOBALS['FUD_OPT_2'] = 1774589023; 110 1001 1100 0110 0001 0100 0101 1111
$GLOBALS['FUD_OPT_3'] = 42426432; 10 1000 0111 0110 0000 0100 0000
$GLOBALS['FUD_OPT_4'] = 3; 11


by the way, on the installs there were LOTS of mis-set permissions. I ran a couple of scripts to set them back to 755 for folders and 644 for files. hostgator pops up ERROR 500 if it finds files with 777 permissions. Could that be causing any of this weirdness?

thanks,

dale



[Updated on: Thu, 29 May 2014 22:47]

Report message to a moderator

Re: global settings not sticking [message #186058 is a reply to message #186006] Fri, 06 June 2014 01:53 Go to previous messageGo to next message
dale is currently offline  dale
Messages: 8
Registered: May 2014
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user

maybe this is something with my hosting site? If I make changes and leave things alone for an hour or so, then all's well. I noticed in a few old forum entries where people had strange problems that they tried a few days later and things had mysteriously cleared up.

normal file changes on my hosting server take affect in seconds. hmmm.
Re: global settings not sticking [message #186173 is a reply to message #186058] Wed, 18 June 2014 12:44 Go to previous message
naudefj is currently offline  naudefj   
Messages: 3606
Registered: December 2004
Karma: 15
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Verify file permissions to ensure FUDforum can write to it.
If the problem persists, check for errors in your web server's error log.
Quick Reply
Formatting Tools:   
  Switch to threaded view of this topic Create a new topic
Previous Topic: Extra ampersand in URL causes incomplete topic listing
Next Topic: Theme router cache file missing!
Goto Forum:
  

-=] Back to Top [=-
[ Syndicate this forum (XML) ] [ RSS ]

Current Time: Thu Jun 22 08:01:54 EDT 2017

Total time taken to generate the page: 0.00772 seconds