FUDforum
Fast Uncompromising Discussions. FUDforum will get your users talking.

Home » FUDforum Development » Bug Reports » Multiple issues on the registration page
Show: Today's Messages :: Unread Messages :: Show Polls :: Message Navigator
| Subscribe to topic | Bookmark topic 
Switch to threaded view of this topic Create a new topic Submit Reply
Multiple issues on the registration page [message #187505] Sun, 01 July 2018 14:56 Go to next message
Coretext03 is currently offline  Coretext03   United States
Messages: 10
Registered: July 2018
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
I have been dealing with various issues on my forum server and the following are the few that I have been unable to fix...

1. On the forum registration page, the CAPTCHA is missing and in its place is the text "Array". Previous to upgrading to 3.0.9 from 3.0.6, the text CAPTCHA worked fine. I have installed php56-gd to see if it'll work now with graphic support for the CAPTCHA, but no dice.
2. While on version 3.0.6, upon submitting the registration info the page loads for a while and then returns with HTTP ERROR 500. This issue persisted in version 3.0.9(after the captcha is disabled).
3. The current time at the bottom just shows "Current Time: Sun Jul #d 11:46:15 PDT 2018". I have been unable to fix it so that it shows the correct day and time. (Changing the time zone in Global Settings Manager didn't work.)

Any help is greatly appreciated. Smile
Re: Multiple issues on the registration page [message #187506 is a reply to message #187505] Mon, 02 July 2018 02:44 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   United States
Messages: 3705
Registered: December 2004
Karma: 23
Senior Member
Administrator
Core Developer
remove from buddy list
ignore all messages by this user
Look like (1) is a bug. The temp workaround is to enable the "Recaptcha" plugin. I will post a fix later.

For (2) we need more details, please check your web server's log.

(3) may be a template error (test with default template) or invalid locale (Admin Control Panel -> Theme Manager).

[Updated on: Mon, 02 July 2018 02:44]

Report message to a moderator

Re: Multiple issues on the registration page [message #187509 is a reply to message #187506] Mon, 02 July 2018 15:49 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   United States
Messages: 3705
Registered: December 2004
Karma: 23
Senior Member
Administrator
Core Developer
remove from buddy list
ignore all messages by this user
Fix for (1) is at https://sourceforge.net/p/fudforum/code/6171/
Re: Multiple issues on the registration page [message #187510 is a reply to message #187506] Mon, 02 July 2018 19:22 Go to previous messageGo to next message
Coretext03 is currently offline  Coretext03   United States
Messages: 10
Registered: July 2018
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Message number 2.

(Cuz I got the error "You cannot use links until you have posted more than 2 messages." error.) But its part of the logs so I'm not sure I can just remove them.
Re: Multiple issues on the registration page [message #187511 is a reply to message #187510] Mon, 02 July 2018 19:22 Go to previous messageGo to next message
Coretext03 is currently offline  Coretext03   United States
Messages: 10
Registered: July 2018
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Quote:
Fix for (1) is at https://sourceforge.net/p/fudforum/code/6171/
I've manually copied and pasted the fixed code and rebooted the server, but still says "Array". (If there is a better, another way to implement the fix instead of copying/pasting please let me know. Smile I'm still newish to how this forum works.)

Quote:
For (2) we need more details, please check your web server's log.
The following is the output of "tail httpd-error.log" when I've implemented the captcha fix and rebooted the server.
[Mon Jul 02 15:38:03.851774 2018] [core:notice] [pid 4785] AH00094: Command line: '/usr/local/sbin/httpd -D NOHTTPACCEPT'
[Mon Jul 02 15:38:48.288384 2018] [mpm_prefork:notice] [pid 4785] AH00169: caught SIGTERM, shutting down
[Mon Jul 02 15:39:56.222643 2018] [mpm_prefork:notice] [pid 801] AH00163: Apache/2.4.33 (FreeBSD) OpenSSL/1.0.2k-freebsd PHP/5.6.35 configured -- resuming normal operations
[Mon Jul 02 15:39:56.228434 2018] [core:notice] [pid 801] AH00094: Command line: '/usr/local/sbin/httpd -D NOHTTPACCEPT'
[Mon Jul 02 15:42:03.880133 2018] [:error] [pid 873] [client 41.210.155.141:25546] script '/usr/local/www/apache24/data/wp-login.php' not found or unable to stat
[Mon Jul 02 15:43:09.192295 2018] [:error] [pid 869] [client 89.229.244.30:50607] script '/usr/local/www/apache24/data/wp-login.php' not found or unable to stat
[Mon Jul 02 15:44:33.173176 2018] [:error] [pid 871] [client 173.244.44.51:49340] PHP Notice:  Array to string conversion in /usr/local/www/apache24/data/theme/default/register.php on line 3108, referer: https://urlredacted.org/index.php?t=pre_reg&
[Mon Jul 02 15:44:36.918194 2018] [:error] [pid 870] [client 177.96.181.251:55359] script '/usr/local/www/apache24/data/wp-login.php' not found or unable to stat
[Mon Jul 02 15:47:42.907076 2018] [:error] [pid 886] [client 40.77.167.130:15263] PHP Fatal error:  Call to undefined function utf8_encode() in /usr/local/www/apache24/FUDforum/include/fpdf.inc on line 241
[Mon Jul 02 15:47:48.928394 2018] [:error] [pid 885] [client 40.77.167.130:18368] PHP Fatal error:  Call to undefined function utf8_encode() in /usr/local/www/apache24/FUDforum/include/fpdf.inc on line 241
Then I attempted to register(which failed), and here is the new error. (I've disabled the captcha in order to attempt the registration.)
[Mon Jul 02 15:53:12.917301 2018] [:error] [pid 884] [client 173.244.44.51:49454] PHP Fatal error:  Call to undefined function json_decode() in /usr/local/www/apache24/FUDforum/plugins/stopforumspam.plugin on line 18, referer: https://urlredacted.org/index.php?t=register&&reg_coppa=0

Quote:
(3) may be a template error (test with default template) or invalid locale (Admin Control Panel -> Theme Manager).
I am on the default template, and the locale is en_US.UTF-8. I looked at the locale of the FreeBSD server and it does look weird, but I'm not sure if the server locale interferes with the forum's locale.

PS, Is there a way I can donate to the FUDforum project?

[Updated on: Mon, 02 July 2018 19:23]

Report message to a moderator

Re: Multiple issues on the registration page [message #187512 is a reply to message #187511] Tue, 03 July 2018 03:12 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   United States
Messages: 3705
Registered: December 2004
Karma: 23
Senior Member
Administrator
Core Developer
remove from buddy list
ignore all messages by this user
Coretext03 wrote:
Cuz I got the error "You cannot use links until you have posted more than 2 messages." error.) But its part of the logs so I'm not sure I can just remove them.
This is a setting in Admin Control Panel -> Global Settings Manager -> 'Messages Before Allowing Links'.


Coretext03 wrote:
I've manually copied and pasted the fixed code and rebooted the server, but still says "Array". (If there is a better, another way to implement the fix instead of copying/pasting please let me know.
After changing templates, you need to rebuild them in Admin Control Panel -> Theme Manager.


Coretext03 wrote:
Then I attempted to register
...
Call to undefined function json_decode()
This is a PHP and not a FUDforum problem. See solution at https://stackoverflow.com/questions/18239405/php-fatal-error-call-to-undefi ned-function-json-decode
Re: Multiple issues on the registration page [message #187516 is a reply to message #187512] Wed, 04 July 2018 13:38 Go to previous messageGo to next message
Coretext03 is currently offline  Coretext03   United States
Messages: 10
Registered: July 2018
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Quote:
After changing templates, you need to rebuild them in Admin Control Panel -> Theme Manager.
Worked!
Quote:
This is a PHP and not a FUDforum problem. See solution at https://stackoverflow.com/questions/18239405/php-fatal-error-call-to-undefi ned-function-json-decode
Thanks man! All fixed! I should've known better since it clearly says PHP Fatal in the log... I guess my troubleshooting skills has become severely rusted.
Re: Multiple issues on the registration page [message #187563 is a reply to message #187516] Sun, 09 September 2018 17:01 Go to previous messageGo to next message
Coretext03 is currently offline  Coretext03   United States
Messages: 10
Registered: July 2018
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Quote:
3. The current time at the bottom just shows "Current Time: Sun Jul #d 11:46:15 PDT 2018". I have been unable to fix it so that it shows the correct day and time. (Changing the time zone in Global Settings Manager didn't work.)

(3) may be a template error (test with default template) or invalid locale (Admin Control Panel -> Theme Manager).

Ok it is indeed a template error. The day field in current_date is commented out.
https://sourceforge.net/p/fudforum/code/6141/tree/trunk/install/forum_data/ thm/default/tmpl/date_formats.tmpl#l76

I fixed it by removing the hashtag in the day field.
Re: Multiple issues on the registration page [message #187566 is a reply to message #187563] Mon, 10 September 2018 02:42 Go to previous message
naudefj is currently offline  naudefj   United States
Messages: 3705
Registered: December 2004
Karma: 23
Senior Member
Administrator
Core Developer
remove from buddy list
ignore all messages by this user
Strange, with or without the hash makes no difference on my server.
Anyway, your patch was applied at https://sourceforge.net/p/fudforum/code/6195
Quick Reply
Formatting Tools:   
  Switch to threaded view of this topic Create a new topic
Previous Topic: Sending mass email and PM is not working 3.0.5 and 3.0.9
Next Topic: Datadump not backing up forum files
Goto Forum:
  

-=] Back to Top [=-
[ Syndicate this forum (XML) ] [ RSS ]

Current Time: Tue Nov 19 03:45:23 EST 2019

Total time taken to generate the page: 0.01111 seconds