FUDforum
Fast Uncompromising Discussions. FUDforum will get your users talking.

Home » FUDforum Development » FUDforum 3.0+ » Broken look with 2.6.4RC1
Show: Today's Messages :: Unread Messages :: Show Polls :: Message Navigator
| Subscribe to topic | Bookmark topic 
Switch to threaded view of this topic Create a new topic Submit Reply
Broken look with 2.6.4RC1 [message #18516] Wed, 26 May 2004 10:41 Go to next message
math_adm is currently offline  math_adm   France
Messages: 126
Registered: September 2003
Location: France
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Hi

I ran the upgrade script from my EasyPHP test forum (which was running 2.6.2 I think), and it completely changed the look of the front page:

before

index.php?t=getfile&id=1122&private=0

after

index.php?t=getfile&id=1123&private=0

(don't pay attention to the data displayed as I didn't have both forum synchronized, and I removed the names from the people appearing there). Loging into the forum does not help either, everything remains shrunk (variable-width in fact):

index.php?t=getfile&id=1121&private=0

If I import my 2.6.0 stable data from the forum running on our server, then it works back again. This seems to be a problem about templates (I did customize the index template to add the red messages but nothing more I think)... Am I doing something wrong ?

Thanks !
  • Attachment: Connected.jpg
    (Size: 114.07KB, Downloaded 727 times)
  • Attachment: Before.jpg
    (Size: 110.15KB, Downloaded 870 times)
  • Attachment: After.jpg
    (Size: 96.96KB, Downloaded 766 times)

[Updated on: Wed, 26 May 2004 10:43]

Report message to a moderator

Re: Broken look with 2.6.4RC1 [message #18517 is a reply to message #18516] Wed, 26 May 2004 10:45 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
If you do not see a "shrunk" layout on this forum it is likely to be a problem with your customizations. If you do see a shrunk version, please tell me what browser are you using.

FUDforum Core Developer
Re : Broken look with 2.6.4RC1 [message #18518 is a reply to message #18516] Wed, 26 May 2004 11:23 Go to previous messageGo to next message
math_adm is currently offline  math_adm   France
Messages: 126
Registered: September 2003
Location: France
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
I do not see this shrink with this support forum (and I'm using mozilla 1.6 under WinXP).

The only customization I can remember is this one, in forum_with_no_view_perms under index.tmpl:

<tr>
	<td class="RowStyleA" width=1>{TEMPLATE-DATA: forum_icon}</td>
	<td class="RowStyleB" width=1></td>
	<td class="RowStyleA" colspan=4>{VAR-HTML: r[13]} (<span style="color: red;">Vous devez &ecirc;tre connect&eacute; pour
lire ce forum</span>)<br />{VAR: r[14]} </td>
</tr>


This was before the upgrade, I don't know what it became with the upgrade process.
Re: Re : Broken look with 2.6.4RC1 [message #18519 is a reply to message #18518] Wed, 26 May 2004 11:28 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
The upgrade process probably just removed the red span, since the index.tmpl was changed since 2.6.2.

Have you tried replicating the problem in other browsers such as IE and/or Opera?


FUDforum Core Developer
Re : Broken look with 2.6.4RC1 [message #18520 is a reply to message #18516] Wed, 26 May 2004 11:32 Go to previous messageGo to next message
math_adm is currently offline  math_adm   France
Messages: 126
Registered: September 2003
Location: France
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Okay I ran again the update script on my test forum and saw the forum_with_no_view_perms had become back

<tr>
	<td class="RowStyleA" colspan=6>{VAR-HTML: r[13]}<br />{VAR: r[14]}</td>
</tr>


I redid my changes with the red message in the template editor (exactly the same as in my previous message) but it does not fix the problem. Here is what I get when I'm disconnected :


index.php?t=getfile&id=1124&private=0

So that's not the problem I think.
Re : Re: Re : Broken look with 2.6.4RC1 [message #18521 is a reply to message #18519] Wed, 26 May 2004 11:34 Go to previous messageGo to next message
math_adm is currently offline  math_adm   France
Messages: 126
Registered: September 2003
Location: France
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Ilia a écrit le mer, 26 mai 2004 11:28

The upgrade process probably just removed the red span, since the index.tmpl was changed since 2.6.2.

Have you tried replicating the problem in other browsers such as IE and/or Opera?


Well that's very strange. I loaded the same page in IE and the forum looked normal. Then I clicked reload (without changing anything else from the time I took the last screengrab) in mozilla and the problem disappeared !?!
Re: Re : Broken look with 2.6.4RC1 [message #18522 is a reply to message #18520] Wed, 26 May 2004 11:35 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Hmm.... could you give me the URL to your forum so I could try and see if I can reproduce the problem with any of the browsers I currently have.

FUDforum Core Developer
Re : Re: Re : Broken look with 2.6.4RC1 [message #18523 is a reply to message #18522] Wed, 26 May 2004 11:47 Go to previous messageGo to next message
math_adm is currently offline  math_adm   France
Messages: 126
Registered: September 2003
Location: France
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
I'm afraid this would not help because the forum on our server still runs version 2.6.0. I'm doing all this in EasyPHP and you wouldn't have access even if I allowed it locally because of the school's firewall.

Now that I think of it, I did not run the consistency checker after the upgrade script, maybe that could explain ? I have serious doubts about this but...
Re: Re : Re: Re : Broken look with 2.6.4RC1 [message #18526 is a reply to message #18523] Wed, 26 May 2004 12:10 Go to previous message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
That's highly unlikely since consistency checker does not modify the themes. The reason you initially may have seen a "shurnk" page is because in new forum width is set via a CSS parameter, while older layout used width="100%". Since older CSS file (which you browser probably had in cache) did not have the needed style you ended up with a shrunk layout.

FUDforum Core Developer
Quick Reply
Formatting Tools:   
  Switch to threaded view of this topic Create a new topic
Previous Topic: Anonymous forum
Next Topic: version 2.6.3
Goto Forum:
  

-=] Back to Top [=-
[ Syndicate this forum (XML) ] [ RSS ]

Current Time: Thu Dec 14 14:10:36 EST 2017

Total time taken to generate the page: 0.00778 seconds