FUDforum
Fast Uncompromising Discussions. FUDforum will get your users talking.

Home » General » General Chit Chat » rookie, greenhorn, newbie
Show: Today's Messages :: Unread Messages :: Show Polls :: Message Navigator
| Subscribe to topic | Bookmark topic 
Switch to threaded view of this topic Create a new topic Submit Reply
icon10.gif  rookie, greenhorn, newbie [message #2072] Mon, 29 April 2002 13:34 Go to next message
scoutzilla is currently offline  scoutzilla   United States
Messages: 163
Registered: April 2002
Location: Southern Califorina
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user

I can't wait to get FUD installed on my site. Going to try and upload it very soon.

I've looked at alot of BBS but none of them compare. Looks like it will be FUD for me.

Got over the latest bump in the road today. My hosting service is running the latest version of MySQL. I picked up a copy of WS_FTP to make up loading easier.

I will let you all know how it goes with the instalation. Thanks for being there.

Z


Got Torque?
icon5.gif  Re: Avatars? [message #2353 is a reply to message #2072] Tue, 07 May 2002 23:38 Go to previous messageGo to next message
scoutzilla is currently offline  scoutzilla   United States
Messages: 163
Registered: April 2002
Location: Southern Califorina
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user

I must be missing something. Don't I just upload which avatars I want to the avatar directory? I get permission denied...

z



Got Torque?
Re: Avatars? [message #2355 is a reply to message #2353] Tue, 07 May 2002 23:42 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
You use the Avatar Manager to upload avatars and assing them names.

FUDforum Core Developer
icon14.gif  Re: Avatars? [message #2421 is a reply to message #2355] Wed, 08 May 2002 14:36 Go to previous messageGo to next message
scoutzilla is currently offline  scoutzilla   United States
Messages: 163
Registered: April 2002
Location: Southern Califorina
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user

Great!! I see now, thanks.



Got Torque?
icon10.gif  loging over and over [message #3590 is a reply to message #2421] Mon, 01 July 2002 23:46 Go to previous messageGo to next message
scoutzilla is currently offline  scoutzilla   United States
Messages: 163
Registered: April 2002
Location: Southern Califorina
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user

Hello again,

My Fud is working great now. I few items that don't seem quite right. Whenever I go to my forum after a day or so I have to re-login. Is there a setting I can check.
The other weird thing is that I can't "highlight text" like if I wanted to copy and paste some part of my post from the bottom to the top, I get a zero with a slash???

thanks for any help

z


Got Torque?
Re: loging over and over [message #3591 is a reply to message #3590] Tue, 02 July 2002 00:06 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Normally the cookies set by FUDforum expire after 7 days, you can increase that number to a larger amount via the Admin Control panel.

Not sure about the copy paste problem, never experienced it myself.


FUDforum Core Developer
Re: loging over and over [message #3607 is a reply to message #3591] Tue, 02 July 2002 09:36 Go to previous messageGo to next message
scoutzilla is currently offline  scoutzilla   United States
Messages: 163
Registered: April 2002
Location: Southern Califorina
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user

Ok, I see in my A.C.P.

Cookie Timeout = 604800

Session Timeout = 1800

These numbers must represent seconds, I'll change my Session Timeout to 604800.

As for the cut and paste thing, here's a link to my board if you want to check that out from your end.
http://www.scoutswest.com/fforum/www/index.php?

Thanks for the quick answers.

z


Got Torque?

[Updated on: Tue, 02 July 2002 09:42]

Report message to a moderator

Re: loging over and over [message #3609 is a reply to message #3607] Tue, 02 July 2002 09:42 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Cookie Timeout represents the number of seconds after which the cookies set by FUDforum will expire. By default the value is set to 604800, which is 7 days.

The session timeout represents the number of seconds after which the sessions will expire (alternative to cookies), byt default the number is 1800, which is 30 minutes.

The manual does explain those in detail Wink


FUDforum Core Developer
Re: loging over and over [message #3610 is a reply to message #3609] Tue, 02 July 2002 09:45 Go to previous messageGo to next message
scoutzilla is currently offline  scoutzilla   United States
Messages: 163
Registered: April 2002
Location: Southern Califorina
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user

That takes care of that!
z


Got Torque?
Re: loging over and over [message #3953 is a reply to message #3610] Wed, 10 July 2002 09:33 Go to previous messageGo to next message
scoutzilla is currently offline  scoutzilla   United States
Messages: 163
Registered: April 2002
Location: Southern Califorina
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user

I've set my both time outs to 604800 (7 days) yet still have to login every day to get to my forum.

Any ideas?

z


Got Torque?
Re: loging over and over [message #3960 is a reply to message #3953] Wed, 10 July 2002 09:52 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
What is the url of your forum?

FUDforum Core Developer
Re: loging over and over [message #3984 is a reply to message #3960] Wed, 10 July 2002 14:19 Go to previous messageGo to next message
scoutzilla is currently offline  scoutzilla   United States
Messages: 163
Registered: April 2002
Location: Southern Califorina
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user

http://www.scoutswest.com/fforum/www/index.php?


Got Torque?
Re: loging over and over [message #3985 is a reply to message #3984] Wed, 10 July 2002 14:29 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Are you by any chance using 2 different computers to connect to your forum?

FUDforum Core Developer
Re: loging over and over [message #3989 is a reply to message #3985] Wed, 10 July 2002 16:24 Go to previous messageGo to next message
scoutzilla is currently offline  scoutzilla   United States
Messages: 163
Registered: April 2002
Location: Southern Califorina
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user

Yes, I connect via my work PC as well as my home PC...

Got Torque?
Re: loging over and over [message #3991 is a reply to message #3989] Wed, 10 July 2002 16:39 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Aha! That is the problem.

Everytime you login on another PC you logout your exisiting sessions on all other computers. In FUDforum 2.2.2 (CVS) there is a global option that allows you to disable this functionality.


FUDforum Core Developer
Re: loging over and over [message #3992 is a reply to message #3991] Wed, 10 July 2002 17:04 Go to previous messageGo to next message
scoutzilla is currently offline  scoutzilla   United States
Messages: 163
Registered: April 2002
Location: Southern Califorina
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user

Ah Ha!! Looks like I'm in need of another up grade.

CVS??? I'm sure this sounds pretty dumb but what is it, I mean I understand what zip files are all about, you need the WinZip app. to compress and uncompress files. What about CVS? Do I download an App from http://www.cvshome.org/ and treat go from there? Thanks for any input on this too.

z


Got Torque?
Re: loging over and over [message #3993 is a reply to message #3992] Wed, 10 July 2002 17:08 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
If you are not sure what CVS is, it is probably best if you want another day or two until version 2.2.2 comes out, then you'll be able to download the easy to use upgrade script Smile

FUDforum Core Developer
Re: loging over and over [message #4120 is a reply to message #3993] Mon, 15 July 2002 11:46 Go to previous messageGo to next message
scoutzilla is currently offline  scoutzilla   United States
Messages: 163
Registered: April 2002
Location: Southern Califorina
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user

Welp, I up graded (from 2.0 to 2.2.3) went nice and smooth, even fixed my little editing bug mentioned earlier on this thread. One snafu, I seem to have lost the logo/link I had in my header. I checked the header script and the last few lines look the same as in 2.0

</head>
<body topmargin="2" leftmargin="2" marginheight="2" marginwidth="2">
<?php if( !$GLOBALS['PLAIN_FORM'] ) { ?>
<a href="http://www.scoutswest.com">
<img src="/fforum/add_ons/sw_logo.gif" height=50 width=51><? } ?>
<table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0"></a><tr><td class="ForumBackground">
<?php if( !$GLOBALS['PLAIN_FORM'] ) fud_use('usercp.inc'); ?>

My sw_logo.gif is still where it was, what am I missing?

Thanks for all the great support with this great board.

z


Got Torque?
Re: loging over and over [message #4121 is a reply to message #4120] Mon, 15 July 2002 11:54 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
you need to edit thm/default/tmpl/header.tmpl and add you header in there.

FUDforum Core Developer
Re: thm/default/tmpl/header.tmpl [message #4238 is a reply to message #4121] Fri, 19 July 2002 09:40 Go to previous messageGo to next message
scoutzilla is currently offline  scoutzilla   United States
Messages: 163
Registered: April 2002
Location: Southern Califorina
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user

I know this file is there somewhere, but can't seem to find it. What Dir. should I be looking in? I'm pretty sure I can use the Fud file manager to copy and maybe edit this file, correct??

thanks for all the help.

z


Got Torque?
Re: thm/default/tmpl/header.tmpl [message #4241 is a reply to message #4238] Fri, 19 July 2002 14:20 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
the path I gave is relative to the DATA DI your've specified during install.

FUDforum Core Developer
Re: thm/default/tmpl/header.tmpl [message #4274 is a reply to message #4241] Sat, 20 July 2002 11:19 Go to previous messageGo to next message
scoutzilla is currently offline  scoutzilla   United States
Messages: 163
Registered: April 2002
Location: Southern Califorina
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user

Embarassed
There it was just like you said, I didn't look hard enough.

I added in 2 lines of html:

{MAIN_SECTION: header forum page header}
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title>{GVAR: FORUM_TITLE}{VAR: TITLE_EXTRA}</title>
{META-CONTENT-LANGUAGE}
<script language="javascript" src="lib.js"></script>
<link rel="StyleSheet" href="{THEME_ROOT}/forum.css" type="text/css">
</head>
<body topmargin="2" leftmargin="2" marginheight="2" marginwidth="2">

<a href="http://www.scoutswest.com">
<img src="/fforum/add_ons/sw_logo.gif" height=50 width=50>

<table width="100%" border="0" cellspacing="3" cellpadding="5"><tr><td class="ForumBackground">
{MAIN_SECTION: END}

Must be missing something, I double checked "/fforum/add_ons/sw_logo.gif" and it is there. Should I sitck my sw_logo.gif in the the "...thm/default/tmpl/" dir. Or do I have my added html in the wrong spot?

sorry for all the dumb questions..

z


Got Torque?
Re: thm/default/tmpl/header.tmpl [message #4277 is a reply to message #4274] Sat, 20 July 2002 11:45 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
That should have worked, there is no need to copy the image else where, are you getting a broken image on your pages?

FUDforum Core Developer
Re: thm/default/tmpl/header.tmpl [message #4281 is a reply to message #4277] Sat, 20 July 2002 13:57 Go to previous messageGo to next message
scoutzilla is currently offline  scoutzilla   United States
Messages: 163
Registered: April 2002
Location: Southern Califorina
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user

No broken image, I've refreshed the forum page, no luck.

z


Got Torque?
Re: loging over and over [message #4455 is a reply to message #4120] Sat, 27 July 2002 00:03 Go to previous messageGo to next message
davew is currently offline  davew   Australia
Messages: 77
Registered: June 2002
Location: West Beach, South Austral...
Karma: 0
Member
add to buddy list
ignore all messages by this user

scoutzilla wrote on Tue, 16 July 2002 01:16

Welp, I up graded (from 2.0 to 2.2.3) went nice and smooth, even fixed my little editing bug mentioned earlier on this thread. One snafu, I seem to have lost the logo/link I had in my header. I checked the header script and the last few lines look the same as in 2.0

</head>
<body topmargin="2" leftmargin="2" marginheight="2" marginwidth="2">
<?php if( !$GLOBALS['PLAIN_FORM'] ) { ?>
<a href="http://www.scoutswest.com">
<img src="/fforum/add_ons/sw_logo.gif" height=50 width=51><? } ?>
<table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0"></a><tr><td class="ForumBackground">
<?php if( !$GLOBALS['PLAIN_FORM'] ) fud_use('usercp.inc'); ?>

My sw_logo.gif is still where it was, what am I missing?

Thanks for all the great support with this great board.

z



I lost my customised header too...
Re: loging over and over [message #4457 is a reply to message #4455] Sat, 27 July 2002 00:56 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Can't be helped, there is a backup inside errors/.backup dir, so you can restore the change pretty quickly.

FUDforum Core Developer
Re: loging over and over [message #4458 is a reply to message #4457] Sat, 27 July 2002 00:58 Go to previous messageGo to next message
davew is currently offline  davew   Australia
Messages: 77
Registered: June 2002
Location: West Beach, South Austral...
Karma: 0
Member
add to buddy list
ignore all messages by this user

No problems, only took a second to fix - just thought you might like to know.

Thanks,
Dave
Re: Restoring custom header [message #4588 is a reply to message #4458] Wed, 31 July 2002 14:31 Go to previous messageGo to next message
scoutzilla is currently offline  scoutzilla   United States
Messages: 163
Registered: April 2002
Location: Southern Califorina
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user

<there is a backup inside errors/.backup dir, so you can restore the change pretty quickly. >

sorry but I'm still lost. I see the header.inc file in "backup" do I rename it "header.tmpl" and replace my current "header.tmpl" with the "new" re-named file?

z


Got Torque?

[Updated on: Wed, 31 July 2002 14:45]

Report message to a moderator

Re: Restoring custom header [message #4597 is a reply to message #4588] Wed, 31 July 2002 16:31 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
You open the backup file and copy your changes into the current file.

FUDforum Core Developer
Re: Restoring custom header [message #4609 is a reply to message #4597] Wed, 31 July 2002 23:37 Go to previous message
scoutzilla is currently offline  scoutzilla   United States
Messages: 163
Registered: April 2002
Location: Southern Califorina
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user

Quote:

You open the backup file and copy your changes into the current file.


I open ...errors/.backup/header.inc

and copy my changes

</head>
<body topmargin="2" leftmargin="2" marginheight="2" marginwidth="2">
<?php if( !$GLOBALS['PLAIN_FORM'] ) { ?>
<a href="http://www.scoutswest.com">
<img src="/fforum/add_ons/sw_logo.gif" height=50 width=51><? } ?>
<table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0"></a><tr><td class="ForumBackground">
<?php if( !$GLOBALS['PLAIN_FORM'] ) fud_use('usercp.inc'); ?>

into the current file? That must be ...header.tmpl, which is where I added the above, but I didn't copy it from the backup, I had a copy on my PC.

I'll compare the two and see if I am missing a comma or two.

z



Got Torque?
Quick Reply
Formatting Tools:   
  Switch to threaded view of this topic Create a new topic
Previous Topic: A new resource for Bulletin Board Systems
Next Topic: Supported browsers
Goto Forum:
  

-=] Back to Top [=-
[ Syndicate this forum (XML) ] [ RSS ]

Current Time: Mon Dec 11 08:28:28 EST 2017

Total time taken to generate the page: 0.00787 seconds