FUDforum
Fast Uncompromising Discussions. FUDforum will get your users talking.

Home » FUDforum » FUDforum Installation Issues » GET Empty Screen
Show: Today's Messages :: Unread Messages :: Show Polls :: Message Navigator
| Subscribe to topic | Bookmark topic 
Switch to threaded view of this topic Create a new topic Submit Reply
GET Empty Screen [message #26824] Tue, 16 August 2005 09:11 Go to next message
young is currently offline  young   Ukraine
Messages: 8
Registered: August 2005
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Sorry, but when i'll try to install forum, i have empty screen

PHP v 5.0.4
FreeBSD 4.11
MySQL 4.01

It's same with compressed / uncompressed installer


Example: http://bene-art.org.ua/FUDforum2/install.php?

Memory Limit = 256M

Safe Mode = Off

[Updated on: Tue, 16 August 2005 09:13]

Report message to a moderator

Re: GET Empty Screen [message #26825 is a reply to message #26824] Tue, 16 August 2005 09:13 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Check your error log, perhaps your PHP is crashing?

FUDforum Core Developer
Re: GET Empty Screen [message #26826 is a reply to message #26824] Tue, 16 August 2005 09:15 Go to previous messageGo to next message
young is currently offline  young   Ukraine
Messages: 8
Registered: August 2005
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Both logs (apache error log and php error log is empty)

I am debug it for a little: when i remove 2nd line with binary chars it's small better, but empty screen too Wink
Re: GET Empty Screen [message #26827 is a reply to message #26824] Tue, 16 August 2005 09:18 Go to previous messageGo to next message
young is currently offline  young   Ukraine
Messages: 8
Registered: August 2005
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
BTW: When i remove all binary data from compressed installer, i have get message like "Missed installer part..."

If you need my phpinfo: http://bene-art.org.ua/FUDforum2/info.php
Re: GET Empty Screen [message #26828 is a reply to message #26826] Tue, 16 August 2005 09:23 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Did you decompress the archive the installer came in on *nix machine or on windows and then uploaded it to the server?

FUDforum Core Developer
Re: GET Empty Screen [message #26830 is a reply to message #26828] Tue, 16 August 2005 09:26 Go to previous messageGo to next message
young is currently offline  young   Ukraine
Messages: 8
Registered: August 2005
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
no

i have download with WGET and unpack with TAR directrly on web-server
Re: GET Empty Screen [message #26831 is a reply to message #26830] Tue, 16 August 2005 09:28 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
When you said you've checked the logs, did you check the main apache error log file?

FUDforum Core Developer
Re: GET Empty Screen [message #26832 is a reply to message #26831] Tue, 16 August 2005 09:32 Go to previous messageGo to next message
young is currently offline  young   Ukraine
Messages: 8
Registered: August 2005
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
yes

empty for compressed / uncompressed installers
Re: GET Empty Screen [message #26833 is a reply to message #26832] Tue, 16 August 2005 09:41 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Can you put an unmodified uncompressed installer on your system and make md5 checksum of the install.php file.

FUDforum Core Developer
Re: GET Empty Screen [message #26834 is a reply to message #26833] Tue, 16 August 2005 09:46 Go to previous messageGo to next message
young is currently offline  young   Ukraine
Messages: 8
Registered: August 2005
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
# md5 install.php
MD5 (install.php) = 1cce0604fd0bbeab9a4dce288e9ad44b
Re: GET Empty Screen [message #26835 is a reply to message #26834] Tue, 16 August 2005 09:53 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Which FUDforum are you trying to install?

FUDforum Core Developer
Re: GET Empty Screen [message #26836 is a reply to message #26835] Tue, 16 August 2005 09:57 Go to previous messageGo to next message
young is currently offline  young   Ukraine
Messages: 8
Registered: August 2005
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Latest
FUDforum v2.6.15 installer (with zlib compression)
FUDforum_zl_2-6-15.tar.gz (md5 checksum: 5b471c416e635e37b744c6bc39d30f0a)
Re: GET Empty Screen [message #26838 is a reply to message #26836] Tue, 16 August 2005 10:28 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
A blank screen is usually indicative of a php crash, although this in most cases will leave a message inside your web server logs. Can you do "php -l install.php" on the command line to see if perhaps the installer has parse errors? It does not on my system, but perhaps your INI settings cause a mis-parse.

FUDforum Core Developer
Re: GET Empty Screen [message #26839 is a reply to message #26838] Tue, 16 August 2005 10:31 Go to previous messageGo to next message
young is currently offline  young   Ukraine
Messages: 8
Registered: August 2005
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
# php -l install.php
No syntax errors detected in install.php
Wink
Re: GET Empty Screen [message #26840 is a reply to message #26839] Tue, 16 August 2005 10:43 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
I figured as much, any chance you could try a later PHP 5 release from http://snaps.php.net like 5.0.5-cvs or 5.1b3 or an older release such as 4.4.

FUDforum Core Developer
Re: GET Empty Screen [message #36849 is a reply to message #26840] Fri, 13 April 2007 18:01 Go to previous messageGo to next message
acastro is currently offline  acastro   Costa Rica
Messages: 2
Registered: April 2007
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Actually, I just created a new thread about this problem
(Had not seen this before)

I do have the same problem, using:
PHP Version 5.1.5

I am sure the problem has nothing to do with MySQL
And very unlikely with Apache 2

Maybe the PHP 5 implementation of FreeBSD?
Hummmm.... not very convinced either.

I find very probable that the "Windows Binary" trick in the beginning of the file is the problem, however seems like the script was designed so if you remove that part then the script ends up to be unusable.

Is there a solution to this problem yet?

Thanks
Re: GET Empty Screen [message #36877 is a reply to message #36849] Sun, 15 April 2007 12:03 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
I think it maybe a bug in version 5.1.5 of PHP, try using a later version of PHP.

FUDforum Core Developer
Re: GET Empty Screen [message #37033 is a reply to message #26824] Sat, 28 April 2007 12:26 Go to previous messageGo to next message
master of substance is currently offline  master of substance   Hong Kong
Messages: 6
Registered: August 2003
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
I'm pretty sure it's the Zend Multibyte bug with the upgrade script.

Did you install PHP4/5 from FreeBSD's ports with option -DWITH_MULTIBYTE ?

try editing the upgrade.php, so the first two lines are like this:

<?php
$detect_unicode=0;

This got me beyond the blank screen.
Re: GET Empty Screen [message #37035 is a reply to message #26824] Sat, 28 April 2007 13:12 Go to previous messageGo to next message
master of substance is currently offline  master of substance   Hong Kong
Messages: 6
Registered: August 2003
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Getting beyond the blank screen didn't get me a successful upgrade.

But I recompiled my php5 without zend_multibyte support, commented out multibyte in my extensions.ini, and restarted apache and the upgrade went off without a hitch.

see here for more info
http://aspn.activestate.com/ASPN/Mail/Message/phpdoc/3092222

So how does the PEAR installer get past this issue, since my stupid user trick of trying to set detect_unicode=0 isn't enough?
Re: GET Empty Screen [message #37037 is a reply to message #37035] Sun, 29 April 2007 10:17 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
I am not sure how pair gets around the issue, but Zend Multibyte cannot be disabled short off re-compiling PHP I'm afraid.

FUDforum Core Developer
Re: GET Empty Screen [message #38286 is a reply to message #26824] Mon, 30 July 2007 17:06 Go to previous messageGo to next message
ikemuc is currently offline  ikemuc   Germany
Messages: 7
Registered: December 2003
Location: Poing, Germany
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Hi,

this problem took me several hours of searching now. The upgrade.php script (of 2.7.7rc2) didn't run until I set "decode_unicode = Off" in my php.ini file.
(Adding the line directly in the upgrade.php script didn't work.)

Hm, why is this type of packaging used. It's a compressed file anyway, wouldn't it be better to pack the content just the normal way?

Now I see the next (MySQL) error messages, let's see, what happens to me next on my way from 2.5.1 to 2.7.7rc2...

CU
Eike
Re: GET Empty Screen [message #38382 is a reply to message #38286] Tue, 31 July 2007 19:01 Go to previous message
Ilia is currently offline  Ilia   
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
decode_unicode from what version of PHP is that from?

FUDforum Core Developer
Quick Reply
Formatting Tools:   
  Switch to threaded view of this topic Create a new topic
Previous Topic: Failed decompressing
Next Topic: Installation problem - Step 2 hangs
Goto Forum:
  

-=] Back to Top [=-
[ Syndicate this forum (XML) ] [ RSS ]

Current Time: Sun Dec 09 23:19:27 EST 2018

Total time taken to generate the page: 0.00969 seconds