FUDforum
Fast Uncompromising Discussions. FUDforum will get your users talking.

Home » FUDforum » FUDforum Installation Issues » fudforum and xampp
Show: Today's Messages :: Unread Messages :: Show Polls :: Message Navigator
| Subscribe to topic | Bookmark topic 
Switch to threaded view of this topic Create a new topic Submit Reply
fudforum and xampp [message #28050] Sun, 09 October 2005 03:42 Go to next message
kimkara is currently offline  kimkara   South Africa
Messages: 2
Registered: October 2005
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
let me start by saying that I am a total newbie to this.
after some research I decided to install xampp as a base system on my windows xp home edition machine.
apache is working great but when i try to install the fudforum i get the following error :
FUDforum can utilize either MySQL PosgreSQL or SQLite database to store it's data, unfortunately, your PHP does not have support for either one. Please install or load the appropriate database extension and then re-run the install script.

xampp comes with apache2 , MySQL 4.1.15, PHP 5.0.5, phpMyAdmin 2.6.4-pl1.
according to system info mysql is indeed running

need help from the experts.
Re: fudforum and xampp [message #28072 is a reply to message #28050] Mon, 10 October 2005 10:58 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
You probably don't have mysql extension loaded. The installer determines what database interfaces are available by checking for extension presense.

FUDforum Core Developer
Re: fudforum and xampp [message #28086 is a reply to message #28050] Mon, 10 October 2005 13:14 Go to previous message
kimkara is currently offline  kimkara   South Africa
Messages: 2
Registered: October 2005
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
installed on another machine and it works great, so i cleaned up all instances of apache, mysql and php i could find on my pc and registry.
re-installed and it works great.
guess there was something linking to something else to garble things up.
Razz
Quick Reply
Formatting Tools:   
  Switch to threaded view of this topic Create a new topic
Previous Topic: Moved to New Webserver, but Upgrade failed
Next Topic: Cannot connect to MySQL
Goto Forum:
  

-=] Back to Top [=-
[ Syndicate this forum (XML) ] [ RSS ]

Current Time: Mon Jul 16 02:38:15 EDT 2018

Total time taken to generate the page: 0.00650 seconds