FUDforum
Fast Uncompromising Discussions. FUDforum will get your users talking.

Home » FUDforum » FUDforum Installation Issues » maillist.php - mail kicks back
Show: Today's Messages :: Unread Messages :: Show Polls :: Message Navigator
| Subscribe to topic | Bookmark topic 
Switch to threaded view of this topic Create a new topic Submit Reply
maillist.php - mail kicks back [message #29422] Mon, 19 December 2005 19:03 Go to next message
Batman is currently offline  Batman   United States
Messages: 3
Registered: December 2005
Location: Springfield, MO
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
I have yet to successfully create the mailing list option. When I send a test message, the mail kicks back. Here is the error message.

===START ERROR MESSAGE===

This message was created automatically by mail delivery software.

A message that you sent could not be delivered to one or more of its recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:

pipe to |/home/rsprague/public_html/robinsprague/fudforum2/data/scripts/maillist.ph p 1
generated by legacy(dot)FUDforum2(at)mydomain(dot)com
local delivery failed

===END ERROR MESSAGE===

This tells me something is working, but isn't quite executing things properly.

Mail is not making it through into the POP3 mail box. This is confirmed by web mail. So it is being delivered, kicked back, and lost.

Here is what I am using for the mail filtering.

===START MAIL FILTER===

$message_headers contains "legacy(dot)fudforum2(at)mydomain(dot)com" |/home/rsprague/public_html/robinsprague/fudforum2/data/scripts/maillist.ph p 1

===END MAIL FILTER===

There is discussion about a PHP binary, but I don't know what that is all about.

Does any of this sound familiar? Any suggestions?

Thanks.
Re: maillist.php - mail kicks back [message #29423 is a reply to message #29422] Mon, 19 December 2005 19:33 Go to previous messageGo to next message
Batman is currently offline  Batman   United States
Messages: 3
Registered: December 2005
Location: Springfield, MO
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
I checked out the PHP server info for my web host. I modified the first line of maillist.php to per FUDforum documentation.

#!/usr/local/lib/php -q

Here is info on my server if it will help.

http://www.spraguellc.com/phpinfo.php
Re: maillist.php - mail kicks back [message #29437 is a reply to message #29423] Wed, 21 December 2005 00:05 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Did you unlock the forum's files?

FUDforum Core Developer
Re: maillist.php - mail kicks back [message #29457 is a reply to message #29422] Wed, 21 December 2005 14:44 Go to previous messageGo to next message
Batman is currently offline  Batman   United States
Messages: 3
Registered: December 2005
Location: Springfield, MO
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Files are unlocked.

I found out through talking with Rush, that my maillist.php and nntp.php (if that is what they are, need to verify) files are set at chmod 666 and need to be at 755.

So this is what I'm waiting for next. This should solve the problem.

Question. Will the mail lists work with the files "locked?" I would prefer using this security option.
Re: maillist.php - mail kicks back [message #29462 is a reply to message #29457] Wed, 21 December 2005 18:41 Go to previous message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Mailing list script won't run with locked files, since in locked mode only the webserver will have access to them, thus preventing successful execution of the maillist.php script.

FUDforum Core Developer
Quick Reply
Formatting Tools:   
  Switch to threaded view of this topic Create a new topic
Previous Topic: Upgrading from 2.6.15 to 2.7.3 has broken my site
Next Topic: EDITING information text
Goto Forum:
  

-=] Back to Top [=-
[ Syndicate this forum (XML) ] [ RSS ]

Current Time: Tue Dec 11 08:35:39 EST 2018

Total time taken to generate the page: 0.00561 seconds