FUDforum
Fast Uncompromising Discussions. FUDforum will get your users talking.

Home » General » Database discussions » FUDForum charset problems
Show: Today's Messages :: Unread Messages :: Show Polls :: Message Navigator
| Subscribe to topic | Bookmark topic 
Switch to threaded view of this topic Create a new topic Submit Reply
FUDForum charset problems [message #30050] Tue, 31 January 2006 11:29 Go to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3624
Registered: December 2004
Karma: 17
Senior Member
Administrator
Core Developer
remove from buddy list
ignore all messages by this user
Hi,

I've dumped a MySQL 4.0.24 DB and loaded the data into 4.1.12. The charset is now latin1, but accented characters are messed up.

Any pointers will be greatly appreciated.

Best regards.

Frank
Re: FUDForum charset problems [message #30051 is a reply to message #30050] Tue, 31 January 2006 11:43 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Change the character set to something other then latin, a charset that supports accented chars.

FUDforum Core Developer
Re: FUDForum charset problems [message #30052 is a reply to message #30051] Tue, 31 January 2006 12:11 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3624
Registered: December 2004
Karma: 17
Senior Member
Administrator
Core Developer
remove from buddy list
ignore all messages by this user
OK, maybe it isn't the MySQL Character set:

OLD Server:
mysql> show variables like 'character_set';
+---------------+--------+
| Variable_name | Value  |
+---------------+--------+
| character_set | latin1 |
+---------------+--------+
1 row in set (0.00 sec)


NEW server is: Character Set=latin1, Collation=latin1_swedish_ci

Does PHP have a charset as well?

Best regards.

Frank
Re: FUDForum charset problems [message #30053 is a reply to message #30052] Tue, 31 January 2006 12:16 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
PHP does not care about the charset.

FUDforum Core Developer
Re: FUDForum charset problems [message #30054 is a reply to message #30052] Tue, 31 January 2006 12:55 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3624
Registered: December 2004
Karma: 17
Senior Member
Administrator
Core Developer
remove from buddy list
ignore all messages by this user
Very strange. The data really is the same on both servers:

OLD Server:
mysql> select location from fud26_users where location like 'Qu% , Canada';
+------------------+
| location         |
+------------------+
| Québec , Canada |
+------------------+
1 row in set (0.16 sec)


New Server:
mysql> select location from fud26_users where location like 'Qu% , Canada';
+------------------+
| location         |
+------------------+
| Québec , Canada |
+------------------+
1 row in set (0.15 sec)
Re: FUDForum charset problems [message #30055 is a reply to message #30054] Tue, 31 January 2006 13:12 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
What charset did you set in the forum's theme settings?

FUDforum Core Developer
Re: FUDForum charset problems [message #30056 is a reply to message #30054] Tue, 31 January 2006 13:14 Go to previous messageGo to next message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3624
Registered: December 2004
Karma: 17
Senior Member
Administrator
Core Developer
remove from buddy list
ignore all messages by this user
OK, problem fixed by changing the HTML charset from:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-15">

To:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">


If anyone can explain why this is working, please let me know!
Re: FUDForum charset problems [message #30057 is a reply to message #30056] Tue, 31 January 2006 13:36 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Probably because the characters used were encoded using UTF-8.

FUDforum Core Developer
Re: FUDForum charset problems [message #30058 is a reply to message #30057] Tue, 31 January 2006 13:57 Go to previous message
naudefj is currently offline  naudefj   South Africa
Messages: 3624
Registered: December 2004
Karma: 17
Senior Member
Administrator
Core Developer
remove from buddy list
ignore all messages by this user
I guess.

Thank you very much for your assistance!
Quick Reply
Formatting Tools:   
  Switch to threaded view of this topic Create a new topic
Previous Topic: MySQL Tuning for FUDForum
Next Topic: Is it possible to set character_set_results ... for mysql 5.0... from fudforum code?
Goto Forum:
  

-=] Back to Top [=-
[ Syndicate this forum (XML) ] [ RSS ]

Current Time: Thu Oct 19 16:16:00 EDT 2017

Total time taken to generate the page: 0.00800 seconds