FUDforum
Fast Uncompromising Discussions. FUDforum will get your users talking.

Home » FUDforum » FUDforum Installation Issues » Email (Subscribe) notifications failing
Show: Today's Messages :: Unread Messages :: Show Polls :: Message Navigator
| Subscribe to topic | Bookmark topic 
Switch to threaded view of this topic Create a new topic Submit Reply
Email (Subscribe) notifications failing [message #32273] Sun, 18 June 2006 19:50 Go to next message
jimsky7 is currently offline  jimsky7   United States
Messages: 3
Registered: June 2006
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
My FUDForum works just fine, including the notifications for newly-registering members, EXCEPT that when one of them signs up to "subscribe" to a forum or a thread, no notifications ever arrive via email.

I have tried using the regular PHP mail, and also have tried using a separate SMTP server. I have verified that the SMTP authorization is working (by making it FAIL first and then correcting it so it works).

I have tried the trick of having the user who wants the notifications go mark the thread as "all messages read." But this doesn't help either. No messages ever arrive.

I have "watched" the email log on the RECEIVING mail server to see whether there is ever any attempted connection from FUDForum (both when it is using PHP and when it is using SMTP) and no attempt is made by FUDForum to connect to the receiving email server.

Anyone have any ideas? (I am willing to look at PHP code if necessary, but hardly know where to start.)
Re: Email (Subscribe) notifications failing [message #32277 is a reply to message #32273] Sun, 18 June 2006 21:19 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Do you have smart notification enabled? if so, try to disable it.

FUDforum Core Developer
Re: Email (Subscribe) notifications failing [message #32282 is a reply to message #32277] Sun, 18 June 2006 21:31 Go to previous messageGo to next message
jimsky7 is currently offline  jimsky7   United States
Messages: 3
Registered: June 2006
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Yes I did have "smart notification" on, and as soon as I disabled it and made a reply to the thread an email was sent. Thank you.

So I am going to guess that the system thought that I was ignoring previous emails and thus was not sending new ones. Is that why marking all previous mails "read" also clears up the problem?

Is it safe to turn the smart notification back on, or do you recommend just leaving it turned off?

Thanks again. This will make a couple of hundred users very happy!
Re: Email (Subscribe) notifications failing [message #32284 is a reply to message #32282] Sun, 18 June 2006 21:40 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Basically smart notification gets it "smarts" from the logic which says:

If the user did not read messages for which previous notifications were sent, don't send anymore notifications.

When you mark everything read, you effectively reset the logic, which is why notifications start to come through.

It is safe to enable them on, but if your users complain (since they don't always act upon new topic/message notifications) it is better to leave it off.


FUDforum Core Developer
Re: Email (Subscribe) notifications failing [message #32288 is a reply to message #32273] Mon, 19 June 2006 00:29 Go to previous messageGo to next message
jimsky7 is currently offline  jimsky7   United States
Messages: 3
Registered: June 2006
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Interestingly, one of the things I did was to DELETE the user, then re-registered a few minutes later, using the same name, email and password, in order to get the records completely cleared. This still did not cause notifications to be sent to what I thought was a "new" user (even though the name and email were the same as the old user).

So, it is possible that there's a bug in the FUDForum software somewhere that doesn't clear this "don't send" flag when an administrator deletes a user. Might be worth someone checking. Looks to me like it remembered my name or my email across the deletion, and still refused to send to me even though I registered as a new user.

Maybe there's a bugzilla that I should be posting this in ... I will look.
Re: Email (Subscribe) notifications failing [message #32302 is a reply to message #32288] Mon, 19 June 2006 19:45 Go to previous message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
When a user is deleted all their data is removed from a the forum, if they re-register a new user id is assigned to them, which is what the forum is using for read indicators.

FUDforum Core Developer
Quick Reply
Formatting Tools:   
  Switch to threaded view of this topic Create a new topic
Previous Topic: Вопрос о перенос
Next Topic: Install then import?
Goto Forum:
  

-=] Back to Top [=-
[ Syndicate this forum (XML) ] [ RSS ]

Current Time: Fri Jan 19 04:45:58 EST 2018

Total time taken to generate the page: 0.00689 seconds