FUDforum
Fast Uncompromising Discussions. FUDforum will get your users talking.

Home » FUDforum » FUDforum Installation Issues » install problem of WWW_ROOT
Show: Today's Messages :: Unread Messages :: Show Polls :: Message Navigator
| Subscribe to topic | Bookmark topic 
Switch to threaded view of this topic Create a new topic Submit Reply
icon9.gif  install problem of WWW_ROOT [message #32881] Mon, 31 July 2006 00:49 Go to next message
lochen is currently offline  lochen   Hong Kong
Messages: 5
Registered: July 2006
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Hello,
i'm using win2k3 server, php5, mysql5 environment
when i install the forum of step1, it display:

ޥ:


Your WWW_ROOT does not correspond with the SERVER_ROOT path you have specified. (unable to retrive: http://www.900.com./fudforum/WWW_ROOT_CHECK, on disk as: C:/2003web/FUDforum/WWW_ROOT_CHECK, received data: w/error: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found




my root config:
ޥ:


Server Root C:/2003web/FUDforum/
Forum Data Root C:/2003web/FUDforum/
Forum WWW Root http://www.900.com/fudforum/



i would install the forum in the C:/2003web/FUDforum/

is it my path wrong ?
thank you
Re: install problem of WWW_ROOT [message #32889 is a reply to message #32881] Mon, 31 July 2006 15:45 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Basically what the forum does is put a sample file inside C:/2003web/FUDforum/ and then tries to access it via http://www.900.com/fudforum/. When it fails the error you are seeing is displayed is when the sample file cannot be found. This usually means that the web dir does not correspond to the specified URL.

FUDforum Core Developer
¦^´_¡G install problem of WWW_ROOT [message #32894 is a reply to message #32881] Tue, 01 August 2006 00:45 Go to previous messageGo to next message
lochen is currently offline  lochen   Hong Kong
Messages: 5
Registered: July 2006
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
that mean how can i set it correct ?
thank you
Re: ¦^´_¡G install problem of WWW_ROOT [message #32896 is a reply to message #32894] Tue, 01 August 2006 09:54 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
You need to make sure that the URL corresponds to the web directory.

FUDforum Core Developer
¦^´_¡G install problem of WWW_ROOT [message #33034 is a reply to message #32881] Wed, 09 August 2006 04:55 Go to previous messageGo to next message
lochen is currently offline  lochen   Hong Kong
Messages: 5
Registered: July 2006
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
URL is correct
can be access on web
http://img215.imageshack.us/img215/2563/canpo7.jpg


but still can not install
http://img215.imageshack.us/img215/6139/can1cg8.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/4299/can2wv5.jpg
Re: ¦^´_¡G install problem of WWW_ROOT [message #33042 is a reply to message #33034] Wed, 09 August 2006 10:51 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Your problem is that the c:/2003web/fudforum/ directory is not writable by the webserver. You need to change the directory permissions in such a way as to allow everyone to write/read from it.

FUDforum Core Developer
Re: install problem of WWW_ROOT [message #33051 is a reply to message #32881] Wed, 09 August 2006 19:46 Go to previous messageGo to next message
Incognito is currently offline  Incognito   United States
Messages: 3
Registered: August 2006
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user

Hello, I am having this same problem but its not the permissions ....I have no idea what to do. Can someone help me please?
Re: install problem of WWW_ROOT [message #33055 is a reply to message #33051] Wed, 09 August 2006 19:57 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
What error are you getting?

FUDforum Core Developer
Re: install problem of WWW_ROOT [message #33056 is a reply to message #32881] Wed, 09 August 2006 19:58 Go to previous messageGo to next message
Incognito is currently offline  Incognito   United States
Messages: 3
Registered: August 2006
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user

Your WWW_ROOT does not correspond with the SERVER_ROOT path you have specified.
Re: install problem of WWW_ROOT [message #33057 is a reply to message #33056] Wed, 09 August 2006 20:01 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
What WWW_ROOT and SERVER_ROOT did you specify?

Do files placed inside WWW_ROOT appear to be web accessible from SERVER_ROOT ?


FUDforum Core Developer
Re: install problem of WWW_ROOT [message #33058 is a reply to message #32881] Wed, 09 August 2006 20:08 Go to previous messageGo to next message
Incognito is currently offline  Incognito   United States
Messages: 3
Registered: August 2006
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user

Hmm ...ok I'm going to remove all FUDforum files (including the tar.gz that I uploaded). Could you tell me where I upload it in the first place ...do I go inside public_html? ...Or do I upload the tar.gz before going in there? And then after I extract the tar.gz files, what happens?

[Updated on: Wed, 09 August 2006 20:08]

Report message to a moderator

Re: install problem of WWW_ROOT [message #33063 is a reply to message #33058] Thu, 10 August 2006 09:24 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Just run the install.php via the browser and specify the proper directories.

FUDforum Core Developer
¦^´_¡G install problem of WWW_ROOT [message #33178 is a reply to message #32881] Wed, 16 August 2006 05:57 Go to previous messageGo to next message
lochen is currently offline  lochen   Hong Kong
Messages: 5
Registered: July 2006
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
i gave the permission wirte/read for the folder,but still not work.

Warning: fopen(C:/2003web/fudforum/WWW_ROOT_CHECK): failed to open stream: Permission denied in C:\2003web\fudforum\install.php on line 732


i tried to run a write file php script, it can be wrote into the folder.
that mean it have a write permission to wirte file.

but it still can't install.

is it my path wrong ? or fudforum does not to suit on windows 2003 paltform ?thanks
Re: ¦^´_¡G install problem of WWW_ROOT [message #33181 is a reply to message #33178] Wed, 16 August 2006 09:31 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
The problem is clearly a permissions issue, PHP script is trying to open the file indicated and failing.

FUDforum Core Developer
¦^´_¡G install problem of WWW_ROOT [message #33196 is a reply to message #32881] Thu, 17 August 2006 03:19 Go to previous messageGo to next message
lochen is currently offline  lochen   Hong Kong
Messages: 5
Registered: July 2006
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
http://img139.imageshack.us/img139/7290/permissiontv5.jpg
i gave it permission. but which one should be correct ? (the image show that the account had whole permission control)
Re: ¦^´_¡G install problem of WWW_ROOT [message #33204 is a reply to message #33196] Thu, 17 August 2006 09:30 Go to previous message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
You need to give those permissions to use the IIS runs as.

FUDforum Core Developer
Quick Reply
Formatting Tools:   
  Switch to threaded view of this topic Create a new topic
Previous Topic: using xampp on windows PHP5 install fails
Next Topic: uninstall.php extremely dangerous!!!
Goto Forum:
  

-=] Back to Top [=-
[ Syndicate this forum (XML) ] [ RSS ]

Current Time: Sun Jan 21 07:24:47 EST 2018

Total time taken to generate the page: 0.00604 seconds