FUDforum
Fast Uncompromising Discussions. FUDforum will get your users talking.

Home » FUDforum » FUDforum Installation Issues » Install ok, using causes MySql-problem in core.inc
Show: Today's Messages :: Unread Messages :: Show Polls :: Message Navigator
| Subscribe to topic | Bookmark topic 
Switch to threaded view of this topic Create a new topic Submit Reply
icon5.gif  Install ok, using causes MySql-problem in core.inc [message #33285] Wed, 23 August 2006 12:36 Go to next message
xslam is currently offline  xslam   Sweden
Messages: 2
Registered: August 2006
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
He.

installation of Fudforum in eGW version 1.2.104 went well.
On the other hand I can't use it after installation.
The following error message appears.

Warning: mysql_pconnect(): Lost connection to MySQL server during query in /home/www/files/fudforum/3814588639/include/core.inc on line 253

Warning: mysql_select_db(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/www/files/fudforum/3814588639/include/core.inc on line 254

Also, when trying to access the link "about fudforum" another error message appears:
Fatal error: Call to undefined function: fud_use() in /home/intranet/fudforum/inc/class.fud_sidebox_hooks.inc.php on line 18

Suggestions?

Linux 2.6.9-34.ELsmp
PHP Version 4.3.9
Server API Apache 2.0 Handler
Apache Version Apache/2.0.52 (Red Hat)
mysql 4.1.12

[Updated on: Wed, 23 August 2006 12:39]

Report message to a moderator

Re: Install ok, using causes MySql-problem in core.inc [message #33304 is a reply to message #33285] Thu, 24 August 2006 11:44 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Can you try using non-persistent SQL connection?

FUDforum Core Developer
Re: Install ok, using causes MySql-problem in core.inc [message #33307 is a reply to message #33304] Thu, 24 August 2006 12:58 Go to previous messageGo to next message
xslam is currently offline  xslam   Sweden
Messages: 2
Registered: August 2006
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Nothing really changed, unfortunately.

Warning: mysql_connect(): Lost connection to MySQL server during query in /home/www/files/fudforum/3814588639/include/core.inc on line 253

Warning: mysql_select_db(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/www/files/fudforum/3814588639/include/core.inc on line 254

This is the code unchanged:
$db =& $GLOBALS['phpgw']->db;
$server =& $GLOBALS['phpgw_info']['server'];

if (!empty($server['use_adodb']) || empty($db->Link_ID) || !is_resource($db->Link_ID)) {
// open your own connection, as ADOdb does not export the use Link_ID
switch ($server['db_type']) {
case 'mysql':
$func = $server['db_persistent'] ? 'mysql_pconnect' : 'mysql_connect';
define('fud_sql_lnk',$func($db->Host, $db->User, $db->Password));
mysql_select_db($db->Database,fud_sql_lnk);
break;
Re: Install ok, using causes MySql-problem in core.inc [message #33318 is a reply to message #33307] Fri, 25 August 2006 11:27 Go to previous message
Ilia is currently offline  Ilia   Canada
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Is it using adoDB connection by any chance?

FUDforum Core Developer
Quick Reply
Formatting Tools:   
  Switch to threaded view of this topic Create a new topic
Previous Topic: SQL error when logging out
Next Topic: It wont let me install no matter what, HELP!
Goto Forum:
  

-=] Back to Top [=-
[ Syndicate this forum (XML) ] [ RSS ]

Current Time: Sat Jul 21 07:27:34 EDT 2018

Total time taken to generate the page: 0.00681 seconds