FUDforum
Fast Uncompromising Discussions. FUDforum will get your users talking.

Home » FUDforum » FUDforum Installation Issues » Trouble Deleting User from eGroupware
Show: Today's Messages :: Unread Messages :: Show Polls :: Message Navigator
| Subscribe to topic | Bookmark topic 
Switch to threaded view of this topic Create a new topic Submit Reply
Trouble Deleting User from eGroupware [message #33474] Sun, 03 September 2006 18:33 Go to next message
mbeazley is currently offline  mbeazley   United States
Messages: 10
Registered: September 2006
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
I'm trying to delete a user from eGroupware. I'm running eGroupware on an Ubuntu platform with XAMPP. FUDforum is installed and working properly. The problem seems to be related to FUDforum. The error when I attempt to delete an eGroupware user is:




Warning: ufud::require(/var/lib/egroupware/default/files/fudforum/3814588639) [function.ufud-require]: failed to open stream: Success in /opt/lampp/htdocs/egroupware/fudforum/inc/class.ufud.inc.php on line 92

Fatal error: ufud::require() [function.require]: Failed opening required '/var/lib/egroupware/default/files/fudforum/3814588639' (include_path='.:/opt/lampp/htdocs/egroupware/fudforum/setup/base:./include ') in /opt/lampp/htdocs/egroupware/fudforum/inc/class.ufud.inc.php on line 92



Here's the contents of 'class.ufud.inc.php':

<?php
/************************************************************************** **\
* phpGroupWare - FUDforum 2.6.0 equivalent *
* http://fud.prohost.org/ *
* Written by Ilia Alshanetsky <ilia(at)prohost(dot)org> *
* ------------------------------------------- *
* This program is free software; you can redistribute it and/or modify it *
* under the terms of the GNU General Public License as published by the *
* Free Software Foundation; either version 2 of the License, or (at your *
* option) any later version. *
\************************************************************************** **/

class ufud
{
/* array(
'account_id' => // numerical user id
'account_lid' => // account-name
'account_status' => // 'A' on active, else empty
'account_firstname' => // guess what Wink
'account_lastname' => //
'new_passwd' => //
'location' => 'addaccount')
*/
function __get_email($id)
{
$preferences = CreateObject('phpgwapi.preferences', $id);
$preferences->read_repository();
return $preferences->email_address($id);
}

function add_account($row)
{
$GLOBALS['phpgw']->db->query("SELECT id FROM phpgw_fud_themes WHERE (theme_opt & 2) > 0 LIMIT 1");
$theme = $GLOBALS['phpgw']->db->row(true);
$theme = $theme['id'] ? (int) $theme['id'] : 1;
$email = addslashes($this->__get_email($row['account_id']));
$name = addslashes($row['account_firstname'] . ' ' . $row['account_lastname']);
$egw_id = $row['account_id'];
$alias = addslashes(htmlspecialchars($row['account_lid']));
$login = addslashes($row['account_lid']);
$users_opt = 2|4|16|32|64|128|256|512|2048|4096|8192|16384|131072|4194304;
if ($row['account_status'] != 'A') {
$user_opts |= 2097152;
}
$GLOBALS['phpgw']->db->query("INSERT INTO phpgw_fud_users (last_visit, join_date, theme, alias, login, email, passwd, name, users_opt, egw_id) VALUES(".time().", ".time().", {$theme}, '{$alias}', '{$login}', '{$email}', '{$row['account_pwd']}', '{$name}', {$users_opt}, {$egw_id})");
}

/* array(
'account_id' => // numerical user id
'account_lid' => // account-name
'account_status' => // 'A' on active, else empty
'account_firstname' => // guess what Wink
'account_lastname' => //
'location' => 'changepassword'
) */
function chg_settings($row)
{
if (isset($_GET, $_POST, $_GET['account_id']) && count($_POST) && ($ac_id = (int) $_GET['account_id'])) {
$acc = new accounts();
$acc->account_id = $ac_id;
$acc->read_repository();

if ($acc->data['account_id']) {
$email = addslashes($this->__get_email($ac_id));
$name = addslashes($$acc->data['firstname'] . ' ' . $acc->data['lastname']);
$login = addslashes($acc->data['account_lid']);
$alias = addslashes(htmlspecialchars($acc->data['account_lid']));
$status = ($acc->data['status'] != 'A') ? 'users_opt & ~ 2097152' : 'users_opt|2097152';
$GLOBALS['phpgw']->db->query("UPDATE phpgw_fud_users SET name='{$name}', email='{$email}', login='{$login}', alias='{$alias}', users_opt={$status} WHERE egw_id=".$ac_id);
}
}
}

/* array(
'account_id' => // numerical user id
'account_lid' => // account-name
) */

function del_account($row)
{
$ac_id = (int) $row['account_id'];
if (!$ac_id) {
return;
}

define('plain_page', 1);
$db =& $GLOBALS['phpgw']->db;
$server =& $GLOBALS['phpgw_info']['server'];

require_once('/opt/lampp/htdocs/egroupware/fudforum/setup/base/include/GLOB ALS.php');

require($server['files_dir'] . "/fudforum/".sprintf("%u", crc32($GLOBALS['phpgw_info']['user']['domain'])));

if (!empty($server['use_adodb']) || empty($db->Link_ID) || !is_resource($db->Link_ID)) {
// open your own connection, as ADOdb does not export the use Link_ID
switch ($server['db_type']) {
case 'mysql':
$func = $server['db_persistent'] ? 'mysql_pconnect' : 'mysql_connect';
define('fud_sql_lnk',$func($db->Host, $db->User, $db->Password));
mysql_select_db($db->Database,fud_sql_lnk);
break;

case 'pgsql':
$func = $server['db_persistent'] ? 'pg_pconnect' : 'pg_connect';
define('fud_sql_lnk',$func('dbname='.$db->Database.' host='.$db->Host.' user='.$db->User.' password='.$db->Password));
break;

default:
die('FUDforum only supports mysql or pgsql !!!');
}
unset($func);
} else {
define('fud_sql_lnk', $db->Link_ID);
}

fud_use('db.inc');
fud_use('private.inc');
fud_use('users_reg.inc');
fud_use('users_adm.inc', true);
$GLOBALS['DBHOST_TBL_PREFIX'] = 'phpgw_fud_';
$id = q_singleval("SELECT id FROM phpgw_fud_users WHERE egw_id=".$ac_id);
if ($id) {
usr_delete($id);
}
}
}
?>




Line 92 is:
require($server['files_dir'] . "/fudforum/".sprintf("%u", crc32($GLOBALS['phpgw_info']['user']['domain'])).'/include/GLOBALS.php');



Under XAMP '/opt/lampp/htdocs' is the server root. '/opt/lampp/htdocs/egroupware' is the install directory. Any insights would be appreciated.

Mark
Re: Trouble Deleting User from eGroupware [message #33475 is a reply to message #33474] Sun, 03 September 2006 18:41 Go to previous message
mbeazley is currently offline  mbeazley   United States
Messages: 10
Registered: September 2006
Karma: 0
Junior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Uninstalled FUDforum. Reinstalled. Updated application hooks. All is well. User is now deleted. Thanks anyway!

Mark Smile
Quick Reply
Formatting Tools:   
  Switch to threaded view of this topic Create a new topic
Previous Topic: Trouble installing (WWW_ROOT does not correspond with the SERVER_ROOT)
Next Topic: Installation and tips for several languages on the same page
Goto Forum:
  

-=] Back to Top [=-
[ Syndicate this forum (XML) ] [ RSS ]

Current Time: Sat Sep 22 05:18:41 EDT 2018

Total time taken to generate the page: 0.00725 seconds