FUDforum
Fast Uncompromising Discussions. FUDforum will get your users talking.

Home » FUDforum » FUDforum Installation Issues » migration - large data import failes
Show: Today's Messages :: Unread Messages :: Show Polls :: Message Navigator
| Subscribe to topic | Bookmark topic 
Switch to threaded view of this topic Create a new topic Submit Reply
migration - large data import failes [message #37222] Tue, 15 May 2007 06:01 Go to next message
Lynky is currently offline  Lynky   Australia
Messages: 38
Registered: May 2003
Location: Germany
Karma: 0
Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Hi,

php: 5.2.0
mysql: 5.0.27
system: suse 10

after I had had mysql-problems with migrating FUD with large data on a hosted environment, I decided to get my own server package.
So here I am searching through this forum and finally found what I would have to do - at least that was what i thought:

1) i did an export from the old version (2.6.6).
2) i did an installation of a newer version (2.7.6), everything successful so far and i could logon into the new forum without data.
3) i have read somewhere here that i would have to run the admimport.php by command line because the data file would be too big (about 600MB), so i did the described steps and the start of admimport looks now like this:


<?php
/**
* copyright : (C) 2001-2006 Advanced Internet Designs Inc.
* email : forum(at)prohost(dot)org
* $Id: admimport.php,v 1.55 2006/09/19 14:37:56 hackie Exp $
*
* This program is free software; you can redistribute it and/or modify it
* under the terms of the GNU General Public License as published by the
* Free Software Foundation; version 2 of the License.
**/
// This specifies the path to the data file:
$_POST['path'] = '/var/www/vhosts/mydomain.com/subdomains/forum/httpdocs/FUDforum_08_03_2007 _11_25.fud.gz';
@set_time_limit(600000);

/* Uncomment the line below if you wish to import data without authentication */
/* This is useful if the previous import had failed resulting in the loss of old SQL data */
define('recovery_mode', 1);


4) then i run it with this command:
/tmp/php-5.2.0/sapi/cli/php -c /etc/php5/php.ini -f /var/www/vhosts/mydomain.com/subdomains/forum/httpdocs/adm/admimport.php
and get this output:

]hostname:/var/www/vhosts/mydomainname.com/subdomains/forum/httpdocs # /tmp/php-5.2.0/sapi/cli/php -c /etc/php5/php.ini -f /var/www/vhosts/mydomain.com/subdomains/forum/httpdocs/adm/admimport.php
<html>
<head>
<link rel="StyleSheet" href="adm.css" type="text/css">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=PHP Notice: Undefined variable: usr in /var/www/vhosts/mydomain.com/subdomains/forum/httpdocs/adm/admpanel.php on line 5
PHP Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/vhosts/mydomain.com/subdomains/forum/httpdocs/adm/admpanel.php on line 5
PHP Notice: Undefined variable: usr in /var/www/vhosts/mydomain.com/subdomains/forum/httpdocs/adm/admpanel.php on line 5
PHP Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/vhosts/mydomain.com/subdomains/forum/httpdocs/adm/admpanel.php on line 5
PHP Notice: Undefined variable: usr in /var/www/vhosts/mydomain.com/subdomains/forum/httpdocs/adm/admpanel.php on line 7
PHP Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/vhosts/mydomain.com/subdomains/forum/httpdocs/adm/admpanel.php on line 7
us-ascii">
</head>
<body>
<table class="maintable">
<tr>
PHP Notice: Undefined variable: is_a in /var/www/vhosts/mydomain.com/subdomains/forum/httpdocs/adm/admpanel.php on line 17
<td class="maindata">
PHP Notice: Undefined variable: global_vals in /var/www/vhosts/mydomain.com/subdomains/forum/httpdocs/adm/admimport.php on line 220
PHP Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/mydomain.com/subdomains/forum/forumdata/include/glob.inc on line 80
PHP Notice: Undefined variable: usr in /var/www/vhosts/mydomain.com/subdomains/forum/httpdocs/adm/admimport.php on line 223
PHP Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/vhosts/mydomain.com/subdomains/forum/httpdocs/adm/admimport.php on line 223
PHP Fatal error: SQL Error has occurred, please contact the <a href="mailto:name(at)mydomain(dot)com?subject=SQL%20Error">administrator</a> of the forum and have them review the forum's SQL query log in /var/www/vhosts/mydomain.com/subdomains/forum/forumdata/include/core.inc on line 188


5) if i try to look up the MySQL error in the log file there is only one entry:
?630 ?1179220139?(/var/www/vhosts/mydomain.com/subdomains/forum/forumdata/includ e/theme/default/db.inc:72 <br />
/var/www/vhosts/mydomain.com/subdomains/forum/forumdata/include/theme/defau lt/db.inc:132 <br />
/var/www/vhosts/mydomain.com/subdomains/forum/httpdocs/adm/admimport.php:22 3 <br />
) 1146: Table 'mydomain_forum_de.fud26_users' doesn't exist<br />
Query: SELECT id FROM fud26_users WHERE login='' AND users_opt&gt;=1048576 AND (users_opt &amp; 1048576) &gt; 0<br />
_POST: array (
'path' =&gt; '/var/www/vhosts/mydomain.com/subdomains/forum/httpdocs/FUDforum_08_03_2007 _11_25.fud.gz',
)<br />
Server Version: 5.0.27-log<br />


if i look it up in phpmyadmin, i realize that all the forum tables are gone!

Is there maybe something else that i have to set in admimport.php?
UPDATE:^^ This question seems to be obsolet - i tried with GUI and got the same message.

What did I do wrong and how can I get this data into that new installation? Man, I'm messing around with this for ages now - all I want is a new version Smile
Please, would be cool if anybody could assist me with that.

Thanks,

Lynky

[Updated on: Wed, 16 May 2007 02:05]

Report message to a moderator

Re: migration - large data import failes [message #37275 is a reply to message #37222] Thu, 17 May 2007 06:22 Go to previous messageGo to next message
Ernesto is currently offline  Ernesto   Sweden
Messages: 413
Registered: August 2005
Karma: 0
Senior Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
To my knowledge, you cannot export from an old version and import that data into a new version - You have to export from the old server, install the same version on the new server, make an import and then run the upgrade script to update your forum.

Re: migration - large data import failes [message #37276 is a reply to message #37275] Thu, 17 May 2007 09:06 Go to previous messageGo to next message
Lynky is currently offline  Lynky   Australia
Messages: 38
Registered: May 2003
Location: Germany
Karma: 0
Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Hello Ernesto,

Thank you for your response!
well, I just tried it with the same version (2.6.6) and also that one stops with a mysql error. When I look at the sql log file, i get this:

Quote:

KC92YXIvd3d3L3Zob3N0cy9mdW5naXdvcmxkLmNvbS9zdWJkb21haW5zL2ZvcnVtL2ZvcnVtZGF 0YS9pbmNsdWRlL3RoZW1lL2RlZmF1bHQvZGIuaW5jOjExMzxici\
AvPgovdmFyL3d3dy92aG9zdHMvZnVuZ2l3b3JsZC5jb20vc3ViZG9tYWlucy9mb3J1bS9odHRwZ G9jcy9hZG0vYWRtaW1wb3J0LnBocDoxODE8YnIgLz4KKSAxMTQ2OiBUYWJsZSAnZnVuZ2l3b3Js ZF9mb3J\
1bV9kZS5mdWQyNl9zZXMnIGRvZXNuJ3QgZXhpc3Q8YnIgLz4KUXVlcnk6IERFTEVURSBGUk9NIG Z1ZDI2X3NlczxiciAvPgpTZXJ2ZXIgVmVyc2lvbjogNS4wLjI3LWxvZzxiciAvPgo=



I just have a wild guess and asume this string would be the same error message if I would decrypt it :/

However - any ideas?

Philipp
Re: migration - large data import failes [message #37351 is a reply to message #37276] Sun, 20 May 2007 12:18 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
The errors are encoded using base64 in old versions, you can use php's base64_decode() function to decode them.

The particular error in this case is:

) 1146: Table 'fungiworld_forum_de.fud26_ses' doesn't exist<br />
Query: DELETE FROM fud26_ses<br />

It looks like you are missing the session table.


FUDforum Core Developer
Re: migration - large data import failes [message #37354 is a reply to message #37351] Sun, 20 May 2007 16:47 Go to previous messageGo to next message
Lynky is currently offline  Lynky   Australia
Messages: 38
Registered: May 2003
Location: Germany
Karma: 0
Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Hi Ilia,

that means that the import script deleted all the tables again (see my first posting).

Looks pretty straight as a bug to me, is there a known solution for this?

Please help, I need this done asap and I really don't know what to do.

Thanks,

Philipp
Re: migration - large data import failes [message #37364 is a reply to message #37354] Mon, 21 May 2007 13:06 Go to previous messageGo to next message
Ilia is currently offline  Ilia   
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
Can you try version 1.58 of the script?

FUDforum Core Developer
Re: migration - large data import failes [message #37462 is a reply to message #37364] Fri, 25 May 2007 06:33 Go to previous messageGo to next message
Lynky is currently offline  Lynky   Australia
Messages: 38
Registered: May 2003
Location: Germany
Karma: 0
Member
add to buddy list
ignore all messages by this user
Hi Ilia,

any chance you knowing with which forum version that came?

Thanks,

Philipp
Re: migration - large data import failes [message #37480 is a reply to message #37462] Mon, 28 May 2007 18:47 Go to previous message
Ilia is currently offline  Ilia   
Messages: 13241
Registered: January 2002
Karma: 0
Senior Member
Administrator
Core Developer
add to buddy list
ignore all messages by this user
2.7.7RC2 should have it.

FUDforum Core Developer
Quick Reply
Formatting Tools:   
  Switch to threaded view of this topic Create a new topic
Previous Topic: Attempting manual upgrade - which data is needed?
Next Topic: Kinda the same issue but it;s dragged
Goto Forum:
  

-=] Back to Top [=-
[ Syndicate this forum (XML) ] [ RSS ]

Current Time: Wed Dec 19 00:34:55 EST 2018

Total time taken to generate the page: 0.00665 seconds